India a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc

India a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2023

Asia a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc după ce Occidentul a impus sancțiuni împotriva Kremlinului. Aproximativ 70% din transporturile de petrol rusesc Ural – marca fanion a Rusiei, expediate în ianuarie au ajuns în India, scrie publicația ucraineană Glavcom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această țară a fost principalul cumpărător al acestui tip de petrol rusesc timp de mai multe luni, ocupând nișa lăsată de cumpărătorii europeni, a declarat directorul general al companiei petroliere ruse „Rosneft”, Igor Secin, citat de agenția Reuters.

Transfăgărășanul va fi modernizat după decenii în care nu s-a investit aproape nimic. Ce este pregătit CITEȘTE ȘI Transfăgărășanul va fi modernizat după decenii în care nu s-a investit aproape nimic. Ce este pregătit

Potrivit Ministerului de Finanțe al Rusiei, prețul mediu al petrolului rusesc Ural în ianuarie a fost de 49,48 dolari. pe baril, ceea ce reprezintă cu 42% mai puțin decât în ianuarie 2022, scrie G4Media.ro.

„Dacă petrolul rusesc nu merge pe piața europeană, atunci nu există un preț de referință. Prețurile de referință se vor forma acolo unde merg efectiv volumele de petrol”, a spus Secin, care este supranumit „Țarul petrolului”.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape un an, Occidentul a înăsprit treptat sancțiunile asupra petrolului rusesc. În decembrie, G7, Uniunea Europeană și Australia au impus o limită superioară a prețului țițeiului la nivelul de 60 de dolari pe baril pentru a limita capacitatea Moscovei de a-și finanța acțiunile militare din Ucraina și pentru a menține stabilitatea pe piața mondială a petrolului.

De asemenea, Uniunea Europeană a interzis achiziționarea de petrol rusesc livrat pe mare cu ajutorul petrolierelor.

În data de 4 februarie, Consiliul UE a aprobat oficial plafonarea prețului pentru produsele petroliere rusești.

Moscova se bazează pe veniturile din petrol și gaze – anul trecut aproximativ 11.600 de miliarde de ruble (165 de miliarde de dolari) – pentru a-și finanța cheltuielile bugetare și a fost nevoită să înceapă să vândă rezervele internaționale pentru a acoperi un deficit mărit de costul războiului din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
india