Investitori austrieci ridică în Ilfov o instalație de stocare de energie electrică cu baterii litiu-ion de 7 MW

Investitori austrieci ridică în Ilfov o instalație de stocare de energie electrică cu baterii litiu-ion de 7 MW

Sursă foto: LSG Group

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 iul 2022

Megalodon Storage, firmă din România aflată sub control austriac, a obținut autorizație de înființare pentru proiectul construirii unei capacități energetice constând într-o instalație de stocare de energie electrică cu putere maximă de 7 MW, care va fi amplasată în satul Căciulați din comuna Moara Vlăsiei, județul Ilfov, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma a primit pentru proiect și aviz tehnic de racordare (ATR) la rețeaua de distribuție de electricitate operată de E-Distribuție Muntenia din grupul Enel, cu valabilitate de un an. Racordarea se va face în stația de transformare 110/20 kV Căciulați.

FOTO Inspectorii de muncă au intrat cu amenzi în benzinării CITEȘTE ȘI FOTO Inspectorii de muncă au intrat cu amenzi în benzinării

Lucrările de construcție la instalația de stocare, compusă din baterii litiu-ion, au început în primăvară, termenul estimat de finalizare și punere în funcțiune fiind anul viitor. Instalația va oferi servicii de tehnologice de sistem, respectiv va asigura rezerva de reglaj secundar al frecvenței.

Principalii asociați ai Megalodon Storage SRL sunt fondul austriac de investiții Core Value Capital (33,33%), Gerdan Real Estate SRL, societate controlată de șefii dezvoltatorului de unități de producție de energie regenerabilă din Austria LSG Group (33,34%), și constructorul și operatorul austriac de sisteme fotovoltaice Green Source GmbH.

Proiecție - Curs de schimb de peste 5,11 lei/euro, inflația va rămâne exprimată în două cifre. Prețurile proprietăților rezidențiale din principalele orașe - supraevaluate CITEȘTE ȘI Proiecție - Curs de schimb de peste 5,11 lei/euro, inflația va rămâne exprimată în două cifre. Prețurile proprietăților rezidențiale din principalele orașe - supraevaluate

De altfel, cei de la LSG, extrem de activi în România, sunt contractori de inginerie, aprovizionare și construcție pentru proiect.

"Instalațiile de stocare dispecerizabile vor deveni din ce în ce mai importante în următorii ani, mai ales în contextul unor noi investiții masive în producția de energie regenerabilă ce vor avea loc în următorul deceniu. Instalațiile de stocare dispecerizabile cu baterii cu tehnologie litiu-ion pot contribui la stabilizarea rețelei, lucru vital pentru o rețea electrică fiabilă", afirmă LSG Group.

Bulgaria - Dobânzi la credite de 2,5%. România - peste 6% CITEȘTE ȘI Bulgaria - Dobânzi la credite de 2,5%. România - peste 6%

Într-o a doua fază a proiectului, se are în vedere dublarea puterii instalației de stocare, la 14 MW.

Fondul austriac de investiții Core Value Capital, proprietarul unuia dintre cele mai mari parcuri solare din România, are planificate investiții de 800 de milioane de euro în proiecte fotovoltaice românești cu o capacitate totală de 1 GW, echivalentul a 70% din puterea actuală instalată în centralele solare din țară.

Tesla și-a majorat planul de investiții cu 1 miliard de dolari și a dezvăluit o nouă investigație legată de tweeturi ale lui Elon Musk din 2018 CITEȘTE ȘI Tesla și-a majorat planul de investiții cu 1 miliard de dolari și a dezvăluit o nouă investigație legată de tweeturi ale lui Elon Musk din 2018

După cum a relatat Profit.ro, și producătorul și furnizorul de energie electrică Electricom SA, parte a grupului Bomax controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, are în vedere un proiect de construire a unei instalații de stocare de energie, de până la 10 MW, lângă un parc eolian deținut și operat de companie în județul Tulcea.

Stocarea de energie electrică se află încă în stadiu de pionierat în România, existând deocamdată instalații de profil aflate în funcțiune de numai 2 MW, implementate de portughezii de la EDPR în Dobrogea.

viewscnt
Afla mai multe despre
stocare energie electrica
instalatie stocare energie
baterie stocare energie
productie energie regenerabila