Electricom, parte a grupului Bomax, pregătește construcția unei instalații de stocare de energie de până la 10 MW

Electricom, parte a grupului Bomax, pregătește construcția unei instalații de stocare de energie de până la 10 MW
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 21 iun 2022

Producătorul și furnizorul de energie electrică Electricom SA, parte a grupului Bomax controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, are în vedere un proiect de construire a unei instalații de stocare de energie de până la 10 MW lângă un parc eolian deținut și operat de companie în județul Tulcea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sistemul de stocaj ar urma să aibă 8-10 MW, iar construirea și instalarea sa ar urma să fie finanțate și din fonduri UE. Valoarea investiției este estimată la cel mult 5 milioane de euro.

Austria reactivează o centrală pe cărbune CITEȘTE ȘI Austria reactivează o centrală pe cărbune

Instalația de stocare ar urma să fie amplasată în comuna Casimcea din Tulcea, unde Electricom deține parcul eolian Casimcea 1, cu putere instalată de 10 MW.

Contactați de Profit.ro pentru detalii, reprezentanții Electricom nu au transmis niciun răspuns până în momentul publicării acestui articol.

Macron pierde majoritatea substanțială în Parlament. Extrema-dreaptă avansează în Franța CITEȘTE ȘI Macron pierde majoritatea substanțială în Parlament. Extrema-dreaptă avansează în Franța

Stocarea de energie electrică se află încă în stadiu de pionierat în România, existând deocamdată instalații de profil aflate în funcțiune de numai 2 MW, implementate de portughezii de la EDPR în Dobrogea.

Programele de finanțare a construirii de noi unități de producție de energie regenerabilă din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prevăd acordarea unui punctaj superior proiectelor concepute cu instalații de stocare.

viewscnt
Afla mai multe despre
instalatie stocare energie
regenerabile stocare energie
baterii stocare energie
electricom sa