Japonia plafonează prețul pentru petrolul rusesc, dar cu o excepție

Japonia plafonează prețul pentru petrolul rusesc, dar cu o excepție
scris 5 dec 2022

Japonia a implementat un plafon de preț pentru țițeiul rusesc, dar petrolul importat prin proiectul Sakhalin-2 va fi exclus, a anunțat guvernul într-un comunicat, potrivit Reuters.

Decizia vine în urma unui acord încheiat vineri de Grupul celor șapte națiuni și de Australia de a limita prețul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, în cea mai recentă măsură de a aplica sancțiuni Moscovei din cauza războiului din Ucraina, scrie Hotnews.ro.

USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței CITEȘTE ȘI USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței

Excluderea țițeiului din proiectul Sakhalin-2 din estul îndepărtat al Rusiei, la care operatorii energetici japonezi dețin participații după ieșirea Shell, a fost decisă „având în vedere securitatea energetică a Japoniei", a precizat guvernul.

Alte măsuri privind produsele petroliere rusești, care urmează să înceapă la 5 februarie 2023, vor fi anunțate la o dată ulterioară, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
petrol