Metroul bucureștean se pregătește pentru scumpirea cu până la 70% a energiei electrice

Metroul bucureștean se pregătește pentru scumpirea cu până la 70% a energiei electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2021

Metrorex, operatorul metroului bucureștean, companie de stat controlată de Ministerul Transporturilor, a lansat o procedură de achiziție publică pentru a cumpăra energia electrică pentru alimentarea rețelei sale de tracțiune și a celorlalte instalații electrice necesare activității de exploatare a infrastructurii de metrou, contractul scos la licitație urmând a fi încheiat, după adjudecare, pe o perioadă de 12 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Actualul furnizor de curent electric al Metrorex este Getica 95 Com, firmă intrată în insolvență în vara aceasta pe fondul scumpirii galopante a electricității pe piețele angro.

După o discuție cu Nelu Tătaru, Cîțu anunță: Parlamentul va modifica regulile și va lăsa mai multe persoane să intre în restaurante și cinema CITEȘTE ȘI După o discuție cu Nelu Tătaru, Cîțu anunță: Parlamentul va modifica regulile și va lăsa mai multe persoane să intre în restaurante și cinema

Getica a câștigat anul trecut la licitație contul de energie al Metrorex, contractul fiind încheiat la valoarea totală de 76,3 milioane lei plus TVA, pentru o cantitate de 198.800 MWh, corespunzând astfel unui preț de circa 384 lei/MWh plus TVA.

Acum, Metrorex estimează că va avea nevoie de 173.000 MW, iar valoarea totală a achiziției este estimată la 112,12 milioane lei plus TVA. Asta înseamnă un preț de circa 648 lei/MWh plus TVA, cu aproape 69% mai mare decât cel din contractul de furnizare precedent.

\'\'Pandora Papers\'\' - 100 de cetățeni români vizați. Un fost parlamentar a deschis o companie offshore pentru un cont din Elveția, un oficial în funcție este beneficiarul ascuns în două companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice CITEȘTE ȘI ''Pandora Papers'' - 100 de cetățeni români vizați. Un fost parlamentar a deschis o companie offshore pentru un cont din Elveția, un oficial în funcție este beneficiarul ascuns în două companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conform celor mai recente date agregate ale OPCOM, în august 2021, prețul mediu ponderat al energiei tranzacționate pe piața centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor bilaterale a fost de 96 euro/MWh, aproape dublu față de cel de 49 euro/MWh din aceeași lună a anului trecut. Pe piața spot, pentru ziua următoare (PZU), cotația medie ponderată a fost de aproape 113 euro, triplă față de nivelul de 38 euro din august 2020.

De la 1 august, prețul unei călătorii cu metroul a fost majorat de la 2,5 la 3 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret energie
scumpire energie
metrorex achizitie energie
pret calatorie metrou
scumpire calatorie metrou