Ministerul Energiei cere revocarea unor membri ai consiliului de administrație de la Oil Terminal

Ministerul Energiei cere revocarea unor membri ai consiliului de administrație de la Oil Terminal
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2017

Ministerul Energiei a cerut convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Oil Terminal Constanța, în calitate de acționar majoritar, propunând pe ordinea de zi revocarea unor membri ai Consiliului de Administrație, arată un document transmis luni de companie Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Energiei, care deține 59,62% din capitalul social al companiei, a solicitat astfel convocarea adunării generale ordinare a acționarilor, având pe ordinea de zi: ”revocarea unor membri ai Consiliului de Administrație de la societatea Oil Terminal” și ”numirea membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație de la societatea Oil Terminal pe locurile rămase vacante” în urma revocării de la punctul 1, arată documentul.

În aceeași ședință se va stabili durata mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație, precum și remunerația membrilor provizorii ai consiliului, scrie News.ro.

Sursele de energie regenerabilă au salvat mii de vieți și au făcut economii de zeci de miliarde de dolari pe parcursul a 8 ani în Statele Unite CITEȘTE ȘI Sursele de energie regenerabilă au salvat mii de vieți și au făcut economii de zeci de miliarde de dolari pe parcursul a 8 ani în Statele Unite

Oil Terminal a înregistrat un profit net de 11,41 milioane lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu aproape 22% față de prima parte a anului trecut, de 14,55 milioane lei.

Veniturile din exploatare au atins 76,8 milioane lei, în scădere cu circa 3% față de primele șase luni ale anului anterior.

Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.

Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța.

Compania Oil Terminal Constanța (simbol bursier OIL) este controlată de Ministerul Energiei, care deține 59,62% din acțiuni, și are aproape 1.000 de angajați.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 85,03 milioane lei (18,9 milioane euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
oil terminal