Ministrul Energiei afirmă că 15 milioane de români care consumă energie electrică până în 300 de kW și gaze până în 200 de metri cubi lunar vor plăti facturi comparabile cu cele de anul trecut

Ministrul Energiei afirmă că 15 milioane de români care consumă energie electrică până în 300 de kW și gaze până în 200 de metri cubi lunar vor plăti facturi comparabile cu cele de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că toți consumatorii casnici care au consum între 30 și 300 kW vor primi o compensație de 0,291 lei/kW, reprezentând tariful de transport, de distribuție, acciză și certificat verde. De această compensație vor beneficia aproximativ 15 milioane de români, reprezentând aproximativ 60-65% din populație, ministrul afirmând că tariful pe care acești consumatori îl vor plăti iarna aceasta este comparabil cu cel din decembrie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Deci un român care consumă 100 de kW, indiferent cât are prețul, dacă prețul va crește peste un leu, să zicem peste o lună, peste două luni că vorbim de o iarnă întreagă, să zicem că are 90 de bani în momentul de față, tariful lui de acasă, factura va fi de 90 de lei, compensarea este de 29,1 lei – este cu minus evidențiat în factură, nu trebuie să facă nimic – rămâne de plată 70,9 lei. Atâta are de plătit. Factura în decembrie anul trecut pentru energie electrică, exact atâta era prețul pe kiloWatt. De această compensare vor beneficia practic toți cei care consumă între 30 și 300 kWh. De ce nu de la 1? Pentru că sub 30 de kWh sunt case nelocuite, case de vacanță, acolo unde nu stă cineva permanent, de aceea este acest prag minim de 30 de kiloWatt”, a explicat, miercuri seară, ministrul Energiei, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online



El a menționat că acolo unde consumatorii au prin contract prețuri care de pășesc un leu pe kW, intervine plafonarea la tariful de un leu.

El recomandă consumatorilor să supravegheze și să se "încadreze în această plajă de consum”.

Abonații care au tarife mai mici pentru energie electrică vor beneficia de aceeași compensare de 0,291 lei/kWh, însă consumatorul nu va plăti mai puțin de 0,68 lei pe kiloWatt.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În ceea ce privește gazele naturale, Virgil Popescu a explicat că autoritățile compensează 33% din prețul gazului natural, care este de 250 de lei, pentru cei care consumă între 20 și 200 de metri cubi de gaz, scrie News.ro.

Ministrul a adăugat că "plafonarea este pentru absolut toți consumatorii, dar cei care se încadrează în această plajă de consum, atât la energie cât și la gaze naturale, vor avea în plus o compensare care îi va duce cu prețurile în jos, la nivelul anului trecut”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
facturi
virgil popescu