Ministrul Energiei: Suntem dependenți de gazul rusesc. Deși avem gaz, nu avem gaz suficient

Ministrul Energiei: Suntem dependenți de gazul rusesc. Deși avem gaz, nu avem gaz suficient
scris 7 ian 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că România este dependentă de gazul rusesc, chiar dacă suntem al doilea mare producător de gaz. Pe timp de iarnă, România trebuie să importe 20-25% din necesar, iar infrastructura din zonă ne face dependenți de gazul rusesc.

”România este o țară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import  diferența de gaze. Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România (...) ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă - acel 20-25% din import pe perioada de iarnă - este tot gazul rusesc. Suntem dependenți de gazul rusesc. Deși avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat la Antena 3 ministrul Virgil Popescu. 

ANALIZĂ Locatarii locuințelor cu contracte de furnizare de gaze și energie electrică încheiate pe firme ar trebui să se grăbească - nu beneficiază de plafonarea prețurilor și compensarea facturilor CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Locatarii locuințelor cu contracte de furnizare de gaze și energie electrică încheiate pe firme ar trebui să se grăbească - nu beneficiază de plafonarea prețurilor și compensarea facturilor

Acesta afirmă că este ”complet nemulțumit de prețul gazului în general, nu doar de prețul gazului rusesc”, scrie News.ro

Vorbind despre prețul gazului, ministrul a precizat că, dacă firmele românești ar vrea să vândă la un preț mai mic, ”tot gazul s-ar duce către export”. 

”De aceea, prețurile sunt aproximativ la fel cu prețurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul.  

Acesta a reiterat ideea că în aprilie s-ar putea ajunge la o scădere a prețului la gaz.  

viewscnt
Afla mai multe despre
gaz
virgil popescu