Musk s-a ținut de promisiune: Cel mai mare sistem de baterii Li-Ion din lume a fost instalat înainte de termen

Musk s-a ținut de promisiune: Cel mai mare sistem de baterii Li-Ion din lume a fost instalat înainte de termen

Foto: Tesla

scris 23 nov 2017

Șeful Tesla, miliardarul american Elon Musk, și-a ținut promisiunea făcută autorităților din Australia de Sud: a terminat de instalat, în mai puțin de 100 de zile, cel mai mare sistem de baterii litiu-ion reîncărcabile din lume.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Sistemul de baterii Tesla Powerpack, cu o capacitate de 100 MW (129 MWh), a fost conectat la parcul eolian Hornsdale din apropierea orașului Jamestown, operat de compania franceză Neoen, și va intra în faza de teste săptămâna viitoare, a anunțat premierul Australiei de Sud, Jay Weatherhill.

“Felicitări echipei Tesla și autorităților din Australia de Sud, care au lucrat din greu la fabricarea și instalarea (bateriilor) într-un timp record”, a spus Musk joi.

EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați

Proiectul a pornit de la un pariu lansat în martie de Musk. Într-un schimb de mesaje pe Twitter, șeful Tesla a promis atunci că va instala bateriile în 100 de zile de la semnarea contractului de interconectare, în caz contrar urmând să achite costurile proiectului.

Guvernul australian s-a arătat gata să sprijine proiectul, în condițiile în care Australia de Sud este afectată de căderi frecvente de curent din cauza intemperiilor.

În iulie, Tesla și furnizorul francez de energie electrică Neoen au câștigat licitația pentru construcția proiectului. Contractul pentru conectarea la rețeaua de electricitate din Australia de Sud a fost semnat oficial la finele lunii septembrie, când Tesla instalase deja aproape jumătate din baterii.

Iulian Stanciu, șeful eMag, vine alături de Garry Kasparov pentru a dezvălui ce rețetă trebuie aplicată în business CITEȘTE ȘI Iulian Stanciu, șeful eMag, vine alături de Garry Kasparov pentru a dezvălui ce rețetă trebuie aplicată în business

“În timp ce alții doar vorbesc, noi ne ținem de cuvânt în privința planului energetic (…). Cea mai mare baterie litiu-ion din lume va fi o parte importantă din mixul nostru de energie”, a spus prim-ministrul Australiei de Sud.

După punerea în funcțiune, sistemul va furniza energie electrică pentru mai mult de 30.000 de gospodării, aproximativ egal cu numărul de case afectate de o pană majoră de curent care a avut loc la finele anului trecut.

Proiectul dezvolat de Tesla și Neoen este finanțat printr-un program guvernamental în valoare de 510 milioane dolari australieni, ce include instalarea de generatoare pe motorină pentru gospodăriile din sudul continentului.

Autoritățile australiene nu au dezvăluit valoarea proiectului. În vară, Musk estima că sistemul de baterii va costa în jur de 50 milioane de dolari. Sistemul este programat să intre în funcțiune pe 1 decembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tesla
baterii litiu-ion
australia de sud
elon musk