Noul șef al gazelor din Marea Neagră poate câștiga peste 180 de milioane de dolari în următorii cinci ani

Noul șef al gazelor din Marea Neagră poate câștiga peste 180 de milioane de dolari în următorii cinci ani
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 feb 2023

Harvey Schwartz , noul director executiv al grupului Carlyle, care, cum a anunțat Profit.ro, vrea să-și vândă participația pe care o deține în prima exploatare offshore nouă din Marea Neagră, cea a Black Sea Oil&GAS (BSOG), poate câștiga peste 180 de milioane de dolari în următorii cinci ani, un pachet care l-ar face unul dintre cei mai bine plătiți directori executivi de pe Wall Street.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

De ce este important: Suma solicitată de acționarii Black Sea Oil&GAS (BSOG) - fondul de investiții Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)- pe participația de 70% deținută de BSOG în proiectul MGM (restul fiind deținut de Petro Ventures Resources SRL - 20% și Gas Plus Dacia SRL -10%) este de 800 milioane de euro, potrivit unor surse Profit.ro.

Mai este important: Schwartz, un fost director al Goldman Sachs, va primi aproape 108 de milioane de dolari în acțiuni, premiere bazată pe performanță, care va fi plătită în rate anuale, în cazul în care cotațiile Carlyle vor crește peste un anumit prag în următorii cinci ani, susține publicația economică Financial Times.

GRAFIC Guvernul a împrumutat o sumă record în ianuarie CITEȘTE ȘI GRAFIC Guvernul a împrumutat o sumă record în ianuarie

În plus, Schwartz, a cărui numire a fost anunțată luni, va mai primi 72 de milioane de dolari sub formă de acțiuni restricționate care se vor acorda între 2024 și 2027, în funcție de continuitatea sa la conducerea grupului de investiții din New York și Washington.

Pentru a câștiga întreaga sumă de 180 milioane dolari, Schwartz va trebui să îndeplinească anumite ținte de performanță, mai dificil de atins în următorii 5 ani, și anume dublarea cotațiilor bursiere ale grupului până în 2028.

De asemenea, Carlyle ar trebui să genereze acționarilor randamente totale mai mari de 60% în fiecare an.

Schwartz va câștiga, de asemenea, un salariu de bază anual de 1 milion de dolari și va fi eligibil pentru bonusuri de până la 6 milioane de dolari anual. Dacă ar reuși să-și însușească întreaga sumă, veniturile sale anuale ar fi de cel puțin 40 de milioane de dolari pe an, mult mai mult decât mulți alți directori executiv de pe Wall Street, inclusiv David Solomon, actualul director executiv al Goldman Sachs.

EXCLUSIV Buget pentru 6.000 de succesiuni gratuite și în 2023. În 6 ani au fost eliberate abia 3.700 de certificate de moștenitor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Buget pentru 6.000 de succesiuni gratuite și în 2023. În 6 ani au fost eliberate abia 3.700 de certificate de moștenitor

Solomon a câștigat 25 de milioane de dolari în 2022, în scădere cu aproape 30% față de anul precedent.

Cu toate acestea, pachetul salarial al lui Schwartz este inferior celui de 300 milioane dolari pe care l-a solicitat fostul director executiv al Carlyle, Kewsong Lee, în negocierile contractuale care au eșuat anul trecut.

Dacă acțiunile lui Carlyle stagnează sau scad în următorii cinci ani, Schwartz va fi plătit substanțial mai puțin.

De asemenea, Carlyle a fost de acord să-i plătească lui Schwartz până la 19,5 milioane de dolari compensații pentru veniturile de la fostul său angajator Goldman Sachs la care a trebuit să renunțe.

Pachetul salarial poate fi reziliat dacă Schwartz este concediat și va fi acordat doar pe 2 ani dacă grupul Carlyle este vândut unui concurent.

Profit.ro a anunțat, în exclusivitate, că 11 companii, printre care Romgaz și OMV Petrom, au solicitat accesul în camera de date deschisă de acționarii Black Sea Oil&GAS (BSOG) - fondul de investiții Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în vederea asocierii cu o terță parte sau vânzarea participației în proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), singura exploatare offshore de gaze nouă din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
marea neagră
bsog
carlyle
salariu