Nuclearelectrica a repornit Unitatea 2, aflată până vineri în mentenanță. Prețul spot al energiei electrice s-a redus cu 32%

Nuclearelectrica a repornit Unitatea 2, aflată până vineri în mentenanță. Prețul spot al energiei electrice s-a redus cu 32%
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 8 iun 2019

Compania care administrează centrala de la Cernavodă, Nuclearelectrica, a anunțat că lucrările planificate pentru Unitatea 2 au fost finalizate, iar reactorul a fost reconectat la Sistemul Energetic Național.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Reconectarea unității și-a făcut simțit efectul și pe pe piața pentru ziua următoare (PZU) operată de OPCOM: prețul mediu zilnic al energiei livrate sâmbătă a scăzut cu 67 de lei/MWh sau 32%, ajungând la 141 lei/MWh de la 208 lei/MWh cât a fost prețul mediu al energiei cu livrare în ziua de vineri.

Dacă în cursul zilei de vineri, Nuclearelectrica introducea în sistem doar puțin peste 600 MW, odată cu repornirea unității 2, sâmbătă dimineață nivelul energiei nucleare din sistem se apropia de 1.000 MW.

Vișan, Ministerul Energiei: Dacă acordul cu CGN cade, Nuclearelectrica are un scenariu pentru construirea unei unități nucleare CITEȘTE ȘI Vișan, Ministerul Energiei: Dacă acordul cu CGN cade, Nuclearelectrica are un scenariu pentru construirea unei unități nucleare

”SN Nuclearelectrica SA anunță că lucrările aferente opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă au fost finalizate în data de 7 iunie 2019, sincronizarea la Sistemul Energetic Național realizându-se în aceeași zi, la ora 22:00”, se arată într-un comunicat al companiei.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată la începutul lunii mai, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate s-au efectuat circa 9.000 de activități aferente mai multor programe, printer care cel de mentenanță preventivă și corectivă, de inspecții și de testare.

”Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
energie
pzu
opcom