OMV va plăti Gazprom 1,02 miliarde de dolari pentru zăcămintele de gaze din Siberia

OMV va plăti Gazprom 1,02 miliarde de dolari pentru zăcămintele de gaze din Siberia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2019

Grupul energetic austriac OMV a anunțat vineri că a acceptat să plătească societății Gazprom suma de 905 milioane de euro (1,02 miliarde de dolari) pentru zăcămintele de gaze din Siberia, un pas cheie pentru unul dintre proiectele lor majore, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În octombrie 2018, cele două companii au semnat un acord, în urma căruia OMV obține o participație la proiectul destinat dezvoltării blocurilor 4 și 5 ale formațiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz și condensat Uregoy din Siberia, scrie Agerpres.

Michael Bloomberg investește o jumătate de miliard de dolari pentru a ajuta SUA să renunțe la cărbune și gaze naturale CITEȘTE ȘI Michael Bloomberg investește o jumătate de miliard de dolari pentru a ajuta SUA să renunțe la cărbune și gaze naturale

În 2016, OMV anunța că formațiunea Achimov din Siberia va majora până în 2025 producția sa cu peste 80.000 de bep pe zi. Pentru OMV, producția în acea zonă este ieftină și sunt disponibile gazoducte către Austria.

Semnarea documentelor finale ale tranzacției va avea loc până la sfârșitul anului, a anunțat OMV.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
omv