Ofertă: Rottco, între primii 10 distribuitori de carburanți din România, care și-a cerut recent insolvența, poate fi preluat de holdingul bulgar Synthetica, cu Euroins România printre acționari

Ofertă: Rottco, între primii 10 distribuitori de carburanți din România, care și-a cerut recent insolvența, poate fi preluat de holdingul bulgar Synthetica, cu Euroins România printre acționari

Paul Pop, fondatorul și șeful Rottco Consult, la Profit Energy.forum

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mai 2018

Holdingul bulgar Synthetica, la care asigurătorul Euroins România deține o participație minoritară, vrea să preia pachetul majoritar de acțiuni la distribuitorul român de produse petroliere Rottco Consult, care și-a cerut recent insolvența.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Synthetica va contracta un împrumut de 5 până la 10 milioane de euro pentru achiziția a 100% din acțiunile companiei Motobul, importator oficial BP și Castrol în Bulgaria, dar și a unui pachet majoritar din acțiunile Rottco Consult.

Synthetica furnizează, printre altele, servicii de management al întreprinderilor industriale, de consultanță, de reprezentare comercială și de intermediere financiară, având ca principal acționar compania Kamalia Trading Limited, înregistrată în Cipru. Euroins România, subsidiara locală a grupului bulgar Eurohold, deține o participație de 13,6% la Synthetica.

Turcia obține gaze ieftine de la ruși. 1 miliard de dolari vine din Rusia pentru a ajuta Turcia la greu CITEȘTE ȘI Turcia obține gaze ieftine de la ruși. 1 miliard de dolari vine din Rusia pentru a ajuta Turcia la greu

Cu sediul la Sofia, holdingul a avut anul trecut o cifră de afaceri mult mai mică decât în anul precedent, de 26,2 milioane euro de la 74,5 milioane euro, în schimb a avut un profit net de 1,1 milioane euro, față de 917.871 euro în 2016. Căderea în afaceri a survenit ca urmare a vânzării participației la producătorul de produse din plastic Plastchim-T, în iunie 2016. În ianuarie-iunie 2016, veniturile din vânzări ale Plastchim-T au fost de 48 milioane euro, incluse în situația financiară consolidată a Synthetica pentru anul 2016.

Rottco Consult, companie înființată în 2007 de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol, și-a cerut insolvența în prima jumătate a acestei luni, invocând un “complex de împrejurări de piață cu impact negativ semnificativ în asigurarea fluxului capitalului de lucru”.

Unul dintre motivele cererii de intrare în insolvență a fost suspendarea, de către un investitor nespecificat, a procesului de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni la companie.

Rottco se află în top 10 jucători pe piața românească de distribuție a carburanților. În urmă cu un an, Pop anunța la Profit Energy Forum că vrea să ajungă la un portofoliu de 100 de benzinării afiliate.

viewscnt
Afla mai multe despre
rottco
synthetica
achizitie
pachet majoritar
preluare
imprumut
paul pop