Euroins România revine și își dublează participația la compania bulgară Synthetica

Euroins România revine și își dublează participația la compania bulgară Synthetica
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 ian 2018

Asigurătorul Euroins România, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală de RCA, parte a grupului bulgar Eurohold, și-a majorat, la 13,6%, participația la compania bulgară de servicii financiare Synthetica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Synthetica se ocupă cu managementul companiilor industriale, consultanță, brokeraj, intermedieri comerciale și alte servicii financiare.

Majorarea pachetului deținut de Euroins este efectuată după ce, în octombrie, compania își redusese participația la Synthetica la puțin peste 7%, de la circa 17% în septembrie.

Investiția este efectuată pe numele subsidiarei din România.

Preluarea MoneyGram, cu operațiuni și în România, de către divizia de plăți digitale a Alibaba a fost blocată de autoritățile americane din motive de securitate națională CITEȘTE ȘI Preluarea MoneyGram, cu operațiuni și în România, de către divizia de plăți digitale a Alibaba a fost blocată de autoritățile americane din motive de securitate națională

Euroins România ocupă, după primele 9 luni din 2017, locul al doilea în Topul asigurătorilor pe segmentul RCA, clasament în care a ocupat pozița de lider în 2016. Cota de piață deținută de Euroins pe segmentul RCA era, la finele lunii septembrie, de circa 28%, potrivit celor mai recente date.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans, practică doar asigurări generale și este deținută de Euroins Insurance Group, parte a grupului Eurohold din Bulgaria.

Pe piața asigurărilor generale din România, Euroins ocupa poziția a doua după primele 9 luni din 2017, conform ultimelor date, cu o cotă de aproape 15% .

Tranzacție: Grupul belgian Reynaers, prezent pe piața din România, cumpără Forster Profilsysteme, producător elvețian de profile din oțel, cu dealer pe piața locală CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul belgian Reynaers, prezent pe piața din România, cumpără Forster Profilsysteme, producător elvețian de profile din oțel, cu dealer pe piața locală

În octombrie 2015, Euroins a intrat în procedură de redresare financiară pe bază de plan în urma unei decizii a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a constatat că managementul Euroins România a supraevaluat activele și cheltuielile de achiziție ale companiei, a subevaluat rezervele tehnice și a înregistrat dosare de daună fără rezerve sau cu rezerve insuficiente.

În luna martie 2017, ASF a anunțat că a decis închiderea procedurii de redresare financiară a Euroins România, după ce acționarii bulgari au îndeplinit cerințele autorității de supraveghere.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins românia
eurohold
synthetica
asigurari
rca
participatie
actiuni
bulgaria