Oficiali ai OPEC și OAPEC: Reducerea producției de petrol este corectă; piața trebuie stabilizată

Oficiali ai OPEC și OAPEC: Reducerea producției de petrol este corectă; piața trebuie stabilizată
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Secretarul general al OPEC, Haitham Al Ghais, a declarat că ”piețele petroliere trec printr-o etapă de mari fluctuații” și că scopul organizației și al producătorilor din afara organizației este de a menține stabilitatea pieței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al Ghais a făcut declarația în timpul unei vizite de două zile la Alger, scrie Agerpres.

Secretarul general al Organizației Țărilor Arabe Exportatoare de Petrol (OAPEC), Ali bin Sabt, a declarat la rândul său că decizia OPEC+ de a-și reduce obiectivul de producție de petrol este corectă și a fost luată la momentul potrivit.

Kelemen Hunor: Românii consumă lunar, în medie, 100 kW de curent, adică 4-5 becuri și un frigider. ”De unde să reducă mai mult?” CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor: Românii consumă lunar, în medie, 100 kW de curent, adică 4-5 becuri și un frigider. ”De unde să reducă mai mult?”

Decizia a luat în considerare incertitudinea din jurul performanței economiei globale și a fost în concordanță cu abordarea de succes adoptată de OPEC+ în luarea de măsuri proactive pentru a evita orice dezechilibre pe piața petrolului, în special pe partea cererii și a ofertei, a spus Ali bin. Sabt.

OAPEC cuprinde Algeria, Bahrain, Egipt, Irak, Kuweit, Libia, Qatar, Arabia Saudită, Siria, Tunisia și Emiratele Arabe Unite.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), formată din 13 membri, și aliații săi, printre care Rusia, și-au redus obiectivul de producție cu 2 milioane de barili pe zi, când s-au întâlnit pe 5 octombrie.

Măsura a fost luată chiar dacă oferta de pe piețele de combustibil rămâne scăzutăe, stocurile din economiile majore fiind la niveluri mai scăzute decât atunci când OPEC a redus producția în trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
oapec