Șeful Gazprom: Plafonarea prețului la gaze de către statele UE va conduce la stoparea livrărilor

Șeful Gazprom: Plafonarea prețului la gaze de către statele UE va conduce la stoparea livrărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2022

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat duminică că planurile de a limita prețul exporturilor de gaze rusești ar duce la oprirea livrărilor, reluând o amenințare similară a președintelui Vladimir Putin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conflictul din Ucraina i-a determinat pe clienții din Uniunea Europeană să-și reducă achizițiile de energie rusească, în timp ce G7 și UE încearcă să impună un plafon de preț pentru petrolul și gazele rusești, arată News.ro.

Pană uriașă a celei mai utilizate aplicații de mesagerie online din Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Pană uriașă a celei mai utilizate aplicații de mesagerie online din Coreea de Sud

”O astfel de decizie unilaterală este, desigur, o încălcare a contractelor existente, ceea ce ar duce la o întrerupere a livrărilor”, a spus Miller în comentariile difuzate la televiziunea de stat.

Președintele Vladimir Putin a amenințat luna trecută că va întrerupe aprovizionarea cu energie dacă ar fi impuse limite de preț, avertizând Occidentul că va fi ”înghețat” ca o coadă de lup, dintr-un faimos basm rusesc.

Danone iese din Rusia CITEȘTE ȘI Danone iese din Rusia

Reducerea livrărilor din Rusia, al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume după Arabia Saudită și cel mai mare exportator de gaze naturale, ar afecta piețele globale de energie, lăsând economia mondială să se confrunte cu prețuri și mai mari la energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
plafonare
ue
stopare
livrare