OMV a descoperit alchimia modernă: transformă deșeurile din material plastic în petrol

OMV a descoperit alchimia modernă: transformă deșeurile din material plastic în petrol
scris 20 sep 2018

Compania austriacă OMV, principalul acționar al OMV Petrom, a prezentat joi o instalație-pilot de reciclare a materialelor plastice în petrol sintetic, ReOil, instalație pentru care deține brevet în Europa, SUA, Rusia, Australia, Japonia, India și China.

Inaugurarea instalației, în care OMV a investit 10 milioane de euro (Agenția austriacă de promovare a cercetării acoperind 10% din costuri), a fost efectuată cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la punerea în funcțiune a rafinăriei Schwechat.

Instalația-pilot prezentată de OMV utilizează un procedeu termochimic pentru a produce țiței sintetic din deșeuri de plastic.

"Această tehnologie ne permite să folosim un baril de petrol de mai multe ori, ceea ce înseamnă că mai puțin plastic este incinerat, iar gazele cu efect de seră sunt reduse”, susține Manfred Leitner, membru executiv al OMV pentru Downstream, potrivit unui comunicat al companiei austriece.

OMV a explorat potențialul deșeurilor din materiale plastice utilizate începând cu anul 2011. În 2013, a fost pusă în funcțiune prima instalație de testare în cadrul rafinăriei Schwechat, instalație cu o capacitate de procesare de aproximativ 5 kg de materiale plastice utilizate pe oră.

OMV răsuflă ușurat. Trump: Nu intenționăm să sancționăm companiile implicate în Nord Stream 2 CITEȘTE ȘI OMV răsuflă ușurat. Trump: Nu intenționăm să sancționăm companiile implicate în Nord Stream 2

Noua instalație, pusă în funcțiune în acest an, are o capacitate de procesare de până la 100 kg pe oră, instație care produce 100 de litri de țiței sintetic pe oră.

Produsul brut obținut este apoi supus prelucrării ulterioare în rafinăria Schwechat pentru a deveni combustibil sau material de bază pentru industria materialelor plastice.

Procesul de reciclare implică cracarea termică a deșeurilor de plastic la temperaturi care depășesc 300 de grade Celsius.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
omv
deșeuri
plastic
petrol