OMV a închiriat de la Gazprom o platformă plutitoare de stocare a gazelor naturale lichefiate și regazeificare

OMV a închiriat de la Gazprom o platformă plutitoare de stocare a gazelor naturale lichefiate și regazeificare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2019

Nava specială Marshall Vasilevsky, aparținând grupului rus Gazprom, a fost închiriată grupului energetic austriac OMV, proprietarul OMV Petrom, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această platformă, potrivit președintelui Vladimir Putin, este o garanție a securității energetice a enclavei Kaliningrad.

Marshall Vasilevsky este o platformă unică în Rusia, ea permite transportul de gaze lichefiate și este echipată cu echipamente pentru regazeificare, adică pentru conversia gazelor lichefiate în gaze naturale care pot fi pompate ulterior prin gazoducte spre consumatori, scrie Agerpres.

Tranzacție: Producătorul danez de turbine eoliene Vestas își vinde participația majoritară la 3 centrale din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul danez de turbine eoliene Vestas își vinde participația majoritară la 3 centrale din România

Potrivit datelor Refinitiv Eikon, platforma este ancorată în apropiere de portul Rotterdam.

"OMV a încărcat gaze naturale lichefiate și așteaptă să crească prețurile pentru a revinde gazele", a declarat o sursă din interiorul Gazprom.

Potrivit surselor, OMV ar fi închiriat această navă până în luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
marshall vasilevsky