OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2020

Grupul austriac OMV AG a confirmat că discută majorarea la 75% a participației sale deținute la producătorul de mase plastice Borealis, într-o tranzacție evaluată la 4,7 miliarde de dolari, transmit Bloomberg și Reuters, preluate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ar fi cea mai mare tranzacție din istoria OMV, apreciază analiștii.

Mubadala, fondul suveran de investiții din Abu Dhabi, deține 64% din Borealis, în timp ce participația OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acționar al OMV, după statul austriac.

ULTIMA ORĂ Alte trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate. Numărul total a urcat la 12. Virusul a ajuns la București UPDATE Al 13-lea caz CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Alte trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate. Numărul total a urcat la 12. Virusul a ajuns la București UPDATE Al 13-lea caz

"OMV ȘI Mubadala negociază în prezent achiziționarea a încă 39% din acțiunile Borealis AG de către OMV, valoarea achiziției fiind de 4,68 miliarde de dolari", a anunțat într-un comunicat grupul energetic austriac, confirmând informațiile apărute în publicația austriacă Der Standard.

Tranzacția se află pe agenda reuniunii de miercuri a Board-ului de Supervizare, care urmează să semneze achiziția, a anunțat Der Standard, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

"Consiliul de Supervizare nu a decis încă asupra potențialei tranzacții dar ne așteptăm la o decizie corespunzătoare cât mai curând posibil". Acordul trebuie aprobat de reprezentanții Mubadala, precizează OMV într-un comunicat.

OMV intenționează să recicleze masele plastice folosite și să le convertească în țiței sintetic, dar și să se extindă în Orientul Mijlociu. Compania intenționează să vândă unele active dar nu a decis încă ce va vinde, susține Der Standard.

ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat al doilea arbitraj cu frații Micula, după ce le-a plătit peste 900 milioane lei în urma pierderii primului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat al doilea arbitraj cu frații Micula, după ce le-a plătit peste 900 milioane lei în urma pierderii primului

În comunicatul OMV nu se face referire la activele care ar putea fi scoase la vânzare iar purtătorul de cuvânt al OMV a refuzat să comenteze informația.

"Potențiala tranzacție va extinde lanțul de producție al OMV în sectorul petrochimic și va permite companiei să-și consolideze deplin rezultatele", se arată în comunicatul grupului energetic austriac.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a afirmat că vrea să se concentreze pe sectorul petrochimic din Orientul Mijlociu și Asia, unde cererea consumatorilor este în creștere.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deține un pachet de 20,64% din acțiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul austriac omv
omv ag
omv borealis
compania-mamă a omv petrom