Enel va livra anual 28,8 GWh de energie solară și eoliană fabricii de bere Heineken Mexico

Enel va livra anual 28,8 GWh de energie solară și eoliană fabricii de bere Heineken Mexico
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2020

Producătorul de bere Heineken México și Enel Energía México (EEM), filială a Grupului energetic italian Enel au anunțat vineri un acord prin care, în următorii zece ani, cea din urmă va furniza companiei olandeze energie 100% verde din portofoliul eolian și solar al Enel Green Power, filiala specializată în producția de energie regenerabilă a Enel, astfel că grupul italian va livra companiei olandeze 28,8 GWh de energie solară și eoliană în fiecare an, pentru operațiunile de la fabrica de bere din Meoqui, statul Chihuahua, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cantitatea este echivalentă cu plantarea a peste 405.000 de copaci sau evitarea emisiilor a peste 16.100 tone de dioxid de carbon pe an.

Acordul a fost semnat în conformitate cu strategia comună de sustenabilitate, de reducere a impactului schimbărilor climatice.

Acțiunile românești își reiau declinul, în acord cu sesiunea negativă a burselor lumii. Tranzacții de tip deal cu 2% din acțiunile MedLife CITEȘTE ȘI Acțiunile românești își reiau declinul, în acord cu sesiunea negativă a burselor lumii. Tranzacții de tip deal cu 2% din acțiunile MedLife

”Acordul stabilește că fabrica va fi alimentată anual cu 28,8 GWh de energie regenerabilă, echivalentul plantării a peste 405.000 de copaci anual, retragerii a aproape 3.200 de vehicule aflate în circulație sau evitării unor emisii de 16.100 de tone de dioxid de carbon”, arată Enel într-un comunicat.

Energia livrată va fi folosită pentru operațiunile fabricii de bere situate în orașul Meoqui din statul Chihuahua, aflat în nordul Mexicului.

”Această alianță este una istorică și de care putem să fim mândri, deoarece reprezintă un pas ferm către obiectivul de a face ca activitatea operațională din acest an a companiei să fie în proporție de 66% verde în ceea ce privește consumul de energie, cu scopul de a atinge 100% în 2030”, a declarat Marco Antonio Mascarúa Galindo, vicepreședinte pentru Afaceri Corporative al Heineken Mexico.

Fostul președinte ANPC, Horia Constantinescu, și-a lansat candidatura la Primăria Constanța. Modelele politice de care spune că nu se va dezice: Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu și Valeriu Stoica CITEȘTE ȘI Fostul președinte ANPC, Horia Constantinescu, și-a lansat candidatura la Primăria Constanța. Modelele politice de care spune că nu se va dezice: Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu și Valeriu Stoica

El a menționat, de asemenea, că Heineken México utilizează energie regenerabilă în unele dintre fabricile și centrele sale de distribuție, precum și în magazinele Six situate în diferite state ale țării și a spus că prin toate acțiunile din acest domeniu, Heineken México își confirmă angajamentul față de responsabilitatea socio-ecologică reflectată în rezultate precum scăderea cu 10% a emisiilor de CO2 în producție, datorită utilizării biogazului și a energiei regenerabile, precum și reducere la 2,8 litri a cantității de apă utilizată pentru a produce un litru de bere.

El a adăugat că, odată cu semnarea acordului, unitatea de producție din Meoqui își va consolida statutul de primă fabrică de bere din America Latină care funcționează în cadrul unui ecosistem bazat pe economia circulară, deoarece oferă deșeurile provenite din producție, ca materiale reutilizabile, altor companii din zonă, reducând astfel generarea deșeurilor la zero și limitând impactul asupra mediului.

Paolo Romanacci, country manager Enel în Mexic, a declarat că acordul semnat cu Heineken México este un punct de reper important pentru companie în această țară.

„Cu acest acord, devenim un aliat strategic al uneia dintre cele mai sustenabile și inovatoare companii, nu numai în Mexic, ci și în lume. Pe lângă împărtășirea acestor valori în cadrul operațiunilor noastre, ne consolidăm angajamentul de a reduce impactul cauzat de schimbările climatice”, a spus el.

Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani CITEȘTE ȘI Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani

Prin acest parteneriat strategic, Enel își întărește poziția de furnizor competitiv calificat pentru orice industrie, precum și rolul său de jucător-cheie în consolidarea pieței de electricitate din Mexic.

Romanacci a subliniat că Enel este unul dintre cei mai mari operatori privați de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de peste 2.660 MW și aproximativ 320 MW de proiecte aflate în construcție.

Fondat în 1890, Heineken México este producătorul de bere cu cea mai îndelungată tradiție din țară. Are șapte fabrici de bere și o mălțărie cu 16.000 de angajați.

Grupul Enel este prezent în Mexic în sectorul regenerabilelor, precum și în furnizarea de energie. În sectorul regenerabilelor, Enel Green Power México gestionează o capacitate de peste 2.660 MW, din care 1.303 MW provin din energie eoliană, aproximativ 1.308 MW din energie solară și 53 MW din energie hidroelectrică. În același timp, compania este în curs de finalizare a unor proiecte de aproximativ 320 MW. În segmentul de furnizare, Enel Energía México (EEM) oferă servicii de portofoliu și de gestionare a riscurilor, precum și vânzarea de certificate energetice și verzi companiilor cu o cerere anuală de energie electrică echivalentă cu peste 1 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel heineken
enel mexico
energie regenerabila