OPEC a convenit prelungirea reducerii producției de petrol până în martie 2020

OPEC a convenit prelungirea reducerii producției de petrol până în martie 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

OPEC a convenit luni prelungirea reducerii producției de petrol până în 2020, au declarat trei surse din cadrul organizației, ai cărei membri au depășit diferențele de opinie pentru a susține cotațiile pe fondul încetinirii creșterii economiei mondiale și al creșterii livrărilor din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia OPEC îl va nemulțumi probabil pe președintele american Donal Trump, care a cerut Arabiei Saudite, liderul OPEC, să livreze mai mult petrol pentru a contribui la scăderea prețurilor, în schimbul sprijinului militar în conflictul cu Iranul, scrie News.ro.

Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor carburanților auto. Aplicația afișează și stații de încărcare mașini electrice CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor carburanților auto. Aplicația afișează și stații de încărcare mașini electrice

Prețul petrolului Brent a crescut cu peste 25% în acest an, după ce Casa Albă a înăsprit sancțiunile împotriva Venezuelei și Iranului, ambele membre ale OPEC.

OPEC și alianții săi, în frunte cu Rusia, au redus livrările de petrol din 2017, pentru a preveni declinul prețurilor, în contextul creșterii producției Statelor Unite, care au depășit Rusia și Arabia Saudită ca cel mai mare producător din lume.

Temerile legate de încetinirea cererii mondiale de petrol, ca efect al conflictului comercial dintre SUA și China, au amplificat problemele OPEC.

Cotația petrolului Brent a crescut luni cu peste 2%, spre 67 de dolari pe baril, traderii motivând avansul cu decizia OPEC de a extinde acordul de restrângere a producției.

Reuniunea de luni a OPEC va fi urmată marți de discuții cu Rusia și alți aliați, în cadrul grupului cunoscut sub numele de OPEC+.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că a convenit cu Arabia Saudită extinderea acordului de reducere a producției cu ,1,2 milioane de barili pe zi, respectiv 1,2% din cererea globală, până în decembrie 2019 sau martie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
sua