Panasonic Holdings ar putea construi în Oklahoma a treia fabrică a sa de baterii pentru vehicule electrice din Statele Unite

Panasonic Holdings ar putea construi în Oklahoma a treia fabrică a sa de baterii pentru vehicule electrice din Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2023

Panasonic Holdings din Japonia, care este furnizor de baterii pentru producătorul de vehicule electrice că ia în considerare construirea unei fabrici de baterii în Oklahoma, a treia fabrică a sa din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Panasonic a încheiat un acord cu statul Oklahoma, care definește eligibilitatea și termenii stimulentelor în temeiul Legii LEAD din Oklahoma”, a declarat compania pentru Reuters, într-un e-mail, făcând referire la pachetul de stimulente pe care statul l-a stabilit pentru a atrage companiile majore în cadrul Parcului industrial MidAmerica din Pryor.

Germania ar putea investiga furnizorii de energie din cauza prețurilor ridicate CITEȘTE ȘI Germania ar putea investiga furnizorii de energie din cauza prețurilor ridicate

"Nu există alte decizii specifice care au fost luate de către Companie. Vom împărtăși mai multe informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile", se arată în comunicat.

Decizia Panasonic de a lua în considerare Oklahoma, despre care a scris mai devreme agenția de presă Kyodo, vine pe fondul creșterii vânzărilor de vehicule electrice, iar alți producători de vehicule electrice, în afară de clientul său Tesla, caută conglomeratul japonez ca posibil furnizor de baterii, scrie News.ro.

Panasonic este în discuții și cu Stellantis și BMW cu privire la construirea unei noi fabrici de vehicule electrice în America de Nord, a relatat Wall Street Journal, luna aceasta.

Compania japoneză a respins în iulie Oklahoma, ca locație pentru cea de-a doua sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice, alegând Kansas în schimb, pentru a produce baterii pentru Tesla.

Oficialii statului Kansas au spus că investițiile de până la 4 miliarde de dolari vor crea până la 4.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic holdings
baterii
sua