Petrolul a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni

Petrolul a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni
scris 16 iun 2016

Prețul petrolului a coborât joi la cel mai redus nivel din ultimele peste trei săptămâni, înregistrând a șasea sesiune consecutivă de scăderi, în condițiile în care stocurile de țiței din SUA s-au redus într-un ritm inferior celui anticipat de piețe, iar îngrijorările referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE s-au intensificat, relatează Reuters.

“Aurul negru” s-a depreciat cu peste 8% în ultimele șase ședințe de tranzacționare, după ce săptămâna trecută a atins cel mai ridicat nivel începând cu octombrie 2015, de 52,51 dolari/baril.

În jurul orei 15:35 joi, petrolul Brent se tranzacționa la 48,08 dolari/baril, în coborâre cu 1,8% comparativ cu închiderea de ieri. Aceasta este cea mai scăzută cotație din ultimele trei săptămâni.

De partea cealaltă a Atlanticului, barilul de petrol WTI era în scădere cu 1,92%, la 47,09 dolari, cel mai mic preț înregistrat în ultima lună.

Lira sterlină scade față de dolar, după ce un sondaj a indicat un avantaj de 6 puncte pentru tabăra Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină scade față de dolar, după ce un sondaj a indicat un avantaj de 6 puncte pentru tabăra Brexit

Stocurile de petrol din SUA s-au redus săptămâna trecută cu 933.000 barili, mai puțin de jumătate comparativ cu volumul de 2,3 milioane barili estimat de analiști, potrivit datelor Administrației americane pentru Informații din domeniul Energiei (EIA).

Declinul cotațiilor petrolului este alimentat și de incertitudinile privind viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Ipsos MORI, peste jumătate (53%) dintre britanici vor vota în favoarea părăsirii blocului comunitar, în timp ce campania care militează pentru rămânerea în UE este susținută de 47% dintre votanți. Este primul sondaj al firmei de cercetare care indică un avans pentru campania pro-Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
stocuri
sua
brexit