Petrolul a urcat peste prețul de 80 dolari pe baril pentru prima dată în 4 luni

Petrolul a urcat peste prețul de 80 dolari pe baril pentru prima dată în 4 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 sep 2018

Cotațiile petrolului au depășit, miercuri, pragul de 80 dolari pe baril pentru prima oară din luna mai, după o scădere peste estimări a stocurilor de petrol din SUA, precum și în contextul temerilor privind reducerea exporturilor din Iran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 19:00, barilul de petrol Brent era tranzacționat la 79,73 dolari, cu 0,81% peste referință, după ce anterior a atins un maxim intraday de 80,13 dolari, cea mai ridicată cotație începând cu data de 17 mai.

Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat o scădere de 5,3 milioane de barili a stocurilor din SUA în săptămâna încheiată pe 7 septembrie, mult peste estimările analiștilor, care preconizau un declin de 800.000 barili, până la 2,7 milioane de barili.

Guvernul ar urma să aibă pe masă eliminarea supraaccizei la carburanți, care a făcut România statul est-european cu cea mai agresivă impozitare în domeniu CITEȘTE ȘI Guvernul ar urma să aibă pe masă eliminarea supraaccizei la carburanți, care a făcut România statul est-european cu cea mai agresivă impozitare în domeniu

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) s-a apreciat cu 2,3%, până la 70,84 dolari pe baril, inclusiv pe fondul cererii ridicate de combustibili în SUA, din cauza incertitudinilor privind impactul uraganului Florence asupra instalațiilor în Carolina de Sud și Virginia. Autoritățile americane au dispus evacuarea a peste 1 milion de persoane în regiune.

La scumpirea petrolului contribuie și îngrijorările legate de scăderea livrărilor de petrol din Iran, al treilea mare producător din cadrul OPEC, în condițiile în care luna viitoare își produc efectul sancțiunile economice americane, reintroduse în acest an după retragerea SUA din acordul nuclear internațional.

Producția cartelului a crescut cu 278.000 barili pe zi în august raportat la luna precedentă, potrivit unui raport OPEC publicat astăzi.

“Credem că fundamentele sprijină tot mai mult o creștere a prețurilor, cel puțin la nivelurile actuale. Deși nu prezicem în mod clar o apreciere a Brentului până la 100 de dolari pe baril, vedem un risc real ca acest lucru să se întâmple”, au spus analiștii băncii britanice HSBC, citați de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
preturi
brent
iran
sua
stocuri
exporturi