Petrolul Brent a atins minimul ultimelor peste două luni, pe fondul revenirii temerilor privind menținerea surplusului din piețe

Petrolul Brent a atins minimul ultimelor peste două luni, pe fondul revenirii temerilor privind menținerea surplusului din piețe
scris 26 iul 2016

Prețul petrolului Brent, de referință la nivel mondial, a scăzut marți la cel mai redus nivel din ultimele două luni și jumătate, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați cu privire la persistența surplusului de producție din piețe și reducerea cererii.

În jurul orei 14:30, contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în septembrie se tranzacționau la 44,42 dolari/baril, în coborâre cu 0,67% comparativ cu închiderea de luni. Anterior, Brent-ul a atins un minim intraday de 44,28 dolari/baril, cea mai scăzută cotație începând cu 10 mai, potrivit Reuters.

Pe bursa electronică de la New York, sortimentul West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1%, la 42,70 dolari/baril, după ce luni a închis la 43,13 dolari/baril, cel mai mic preț începând cu luna aprilie.

Cotațiile aurului negru înregistrează scăderi pentru a patra ședință consecutiv, interval în care s-au depreciat cu 5,8% (în cazul Brent) și 6,7% (WTI).

Traderul elvețian Repower, furnizor de energie pentru Mega Image, Nestle, Ford, McDonald’s, Carrefour, își vinde afacerea din România CITEȘTE ȘI Traderul elvețian Repower, furnizor de energie pentru Mega Image, Nestle, Ford, McDonald’s, Carrefour, își vinde afacerea din România

Declinul este alimentat de temerile investitorilor cu privire la încetinirea procesului de redresare pe piața globală, în contextul majorării producției, al ofertei în exces de produse rafinate și al scăderii cererii din partea marilor consumatori, potrivit analiștilor Morgan Stanley, citați de MarketWatch.

"Momentan, nu există prea multe motive de optimism. Trebuie să mai așteptăm până se reechilibrează piața", spune și analistul Oliver Jakob de la compania Petromatrix.

Sentimentul negativ din piețe s-a adâncit după ce BP (fostul British Petroleum), primul mare producător care a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, a anunțat marți un profit de 720 milioane de dolari pentru intervalul menționat, în scădere cu 45% comparativ cu anul trecut, pe fondul reducerii marjelor din activitatea de rafinare. Profitul BP este cu 120 milioane de dolari sub rezultatul anticipat de analiști.

Acțiunile producătorului britanic au scăzut cu 2,1% după publicarea raportului financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
surplus