Petrolul Brent, de referință globală, coboară sub 75 dolari pentru prima dată din 2021

Petrolul Brent, de referință globală, coboară sub 75 dolari pentru prima dată din 2021
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 mar 2023
Cotațiile petrolului sunt în declin abrupt miercuri, referința globală Brent coborând la minimul din decembrie 2021, după ce petrolul american coborâse deja la cel mai scăzut preț de la finalul anului 2021.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Astfel, miercuri după-amiază, petrolul Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată de la sfârșitul anului 2021, în condițiile în care tulburările de la Credit Suisse Group și îngrijorările din sistemul bancar se răsfrâng și asupra pieței energetice. În jurul orei 15:30, Brent este în scădere cu 3,5%, la 74,7 dolari pe baril.
Problemele Credit Suisse au speriat piețele financiare mondiale, contrabalansând speranțele de redresare a cererii de petrol din China.
 
Acțiunile Credit Suisse scad cu 30% în tranzacțiile de astăzi, până la un nou minim record, antrenând un nou val de vânzări pe piețele de capital, pe fondul reaprinderii temerilor legate de reziliența sistemului bancar în urma căderii Silicon Valley Bank (SVB).
 
viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
credit suisse