Petrolul crește puternic după datele privind evoluția stocurilor din SUA

Petrolul crește puternic după datele privind evoluția stocurilor din SUA
scris 19 oct 2016

Cotațiile petrolului sunt în creștere cu peste 2% față de marți, după ce datele săptămânale publicate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) au arătat că stocurile din Statele Unite au scăzut pentru a șasea oară în ultimele șapte săptămâni, ceea ce a alimentat optimismul investitorilor.

Stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 5,2 milioane de barili. Analiștii contactați de Reuters anticipau creșterea stocurilor cu circa 2,7 milioane de barili, iar estimările publicate marți seara de Institutul American al Petrolului indicau că stocurile de petrol au scăzut, săptămâna trecută, cu 3,8 milioane de barili.

Pe de altă parte, stocurile de benzină din SUA au urcat cu 2,5 milioane de barili. Stocurile de distilate, care includ produse petroliere ca motorina sau păcura, au scăzut cu 1,2 milioane de barili.

Petrolul West Texas Intermedaite (WTI), de referință pe piața americană, a urcat până la 51,9 dolari pe barili după publicarea datelor AIE, cel mai ridicat nivel din 10 iulie 2015. Brentul a urcat până la 53,1 dolari pe baril, maximul din 11 octombrie.

Exploatarea de petrol Kașagan din Kazahstan a început exporturile, după investiții de 50 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Exploatarea de petrol Kașagan din Kazahstan a început exporturile, după investiții de 50 miliarde de dolari

Cotațiile petrolului înregistrau creșteri și înainte de publicarea datelor AIE, în condițiile în care investitorii așteaptă reducerea producției, dar avansul s-a extins după informațiile legate de evoluția stocurilor din SUA.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a afirmat miercuri că plănuiește, pentru acest weekend, o întâlnire cu omologul său saudit pentru a discuta despre coordonarea măsurilor menite să susțină prețurile.

Membrele Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor reuni pe 30 noiembrie pentru a finaliza un plan de reducere a producției menit să oprească declinul prețurilor țițeiului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
wti
brent
eia
benzina
distilate
opec
rusia
stocuri