Petrolul începe luna cu scăderi de peste 2%; în iulie, aurul negru s-a ieftinit cu 14%

Petrolul începe luna cu scăderi de peste 2%; în iulie, aurul negru s-a ieftinit cu 14%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2016

Cotațiile petrolului înregistrează scăderi de peste 2% în prima zi de tranzacționare din luna august, iar referința globală a coborât sub pragul de 43 dolari/baril, în condițiile în care persistența surplusului de producție la nivel mondial pune presiune pe prețuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:10, petrolul Brent se tranzacționa la 42,54 dolari/baril, preț cu 2,3% mai mic decât cel consemnat la închiderea de vineri, de 43,53 dolari/baril.

Pe bursa de la New York, petrolul WTI era în scădere cu 2,4%, la 40,60 dolari/baril.

Aurul negru s-a ieftinit cu aproape 14% în iulie, cel mai mare declin lunar din ultimul an. De la mijlocul lunii iunie, când petrolul era cotat la peste 50 dolari/baril, prețurile au scăzut cu aproximativ 20%.

Romgaz semnează două contracte de aproape 210 milioane euro cu Electrocentrale București, acțiunile urcă CITEȘTE ȘI Romgaz semnează două contracte de aproape 210 milioane euro cu Electrocentrale București, acțiunile urcă

"Având în vedere scăderile recente de preț, sentimentul din piețe rămâne predominant negativ, în special din cauză că procesul de reechilibrare dintre cerere și ofertă durează mai mult decât au anticipat unii investitori", a explicat pentru Reuters analistul Eugen Weinberg de la Commerzbank.

Cele mai recente date indică o nouă majorare a producției la nivelul OPEC, pe fondul avansului producției în Nigeria și Iraq, precum și creșterea numărului de instalații de forare din SUA, ceea ce intensifică presiunea pe prețuri, a adăugat analistul Commerzbank.

"Prețurile rămân sub presiune, dar credem că vor găsi un prag de suport la circa 40 dolari și vor crește la 50 dolari până la finele anului", a spus Weinberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
evolutii
scadere
brent
wti