Petrolul începe săptămâna în creștere

Petrolul începe săptămâna în creștere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 dec 2022

Cotațiile petrolului au început săptămâna în creștere, în contextul în care o conductă-cheie din America de Nord rămâne închisă, fără un termen estimat pentru reluarea transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oleoductul Keystone, care transportă petrol din Canada către coasta Golfului Texas, a fost închis joi, în urma unei scurgeri de petrol.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, s-au apreciat cu până la 4,2% astăzi, inversând un declin de până la 1% consemnat în debutul tranzacțiilor, pe fondul îngrijorărilor legate de perspectivele cererii globale.

BCE: Plafonarea prețului gazelor de către UE pune în pericol stabilitatea financiară CITEȘTE ȘI BCE: Plafonarea prețului gazelor de către UE pune în pericol stabilitatea financiară

În jurul orei 19:20 (ora României), petrolul WTI era cotat la 72,94 dolari/baril, în creștere cu 2,7% față de referința de vineri.

Petrolul Brent înregistra un avans de 2,2%, la 77,71 dolari/baril.

Ambele sortimente s-au ieftinit cu 11% săptămâna trecută, în pofida intrării în vigoare a noilor restricții privind exporturile de petrol impuse Rusiei de statele vestice ca răspuns la invazia din Ucraina.

Scăderile au fost puse de analiști pe seama temerilor tot mai mari legate de o potențială recesiune la nivel global.

"O redeschidere cu hopuri așteptată în China, alături de scenariul unei recesiuni moderate în Europa și SUA, ar putea duce la un climat economic mai dur pentru piețele petroliere. Această perspectivă dominantă frânează entuziasmul susținătorilor aprecierii prețurilor”, a comentat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, citat de MarketWatch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
recesiune
oleoduct keystone
inchidere oleoduct