PMB, două primării de sector și Termoenergetica, soluții de criză pentru încălzirea bucureștenilor

PMB, două primării de sector și Termoenergetica, soluții de criză pentru încălzirea bucureștenilor
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 25 feb 2022

Primăria generală a Capitalei și cea a Sectorului 6 vor suporta fiecare câte 50% din costurile modernizării unei porțiuni din magistrala de termoficare II Vest, prin intermediul căreia primesc căldură și apă caldă bucureștenii care locuiesc la Valea Cascadelor, în cartierele Militari și Crângași și în zona Politehnica, iar Primăria Sectorului 2 va plăti închirierea, instalarea și operarea de către Compania Municipală Termoenergetica, operatorul sistemului centralizat de încălzire din București, a unor mini-centrale de producție de energie termică pe gaze, care vor fi conectate la 6 puncte termice din sector, pentru îmbunătățirea calității livrării agentului termic către consumatorii din cartierul Colentina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea proiectului investițional de modernizare a magistralei de termoficare II Vest între căminele PV2-CM 20, pe o lungime de traseu de circa 2 kilometri și vizând 4 kilometri de conductă, este estimată la 57,12 milioane lei cu tot cu TVA. Lucrările ar trebui să înceapă anul acesta și să fie finalizate anul viitor.

Biden și Putin acceptă un summit propus de Macron CITEȘTE ȘI Biden și Putin acceptă un summit propus de Macron

PMB și Primăria Sectorului 6 al Capitalei vor suporta fiecare câte 50% din costurile realizării proiectului, potrivit unui draft de contract de asociere dintre cele două entități, care va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București (CGMB) în ședința de săptămâna aceasta.

Cele două primării au convenit să pună fiecare bani pentru modernizarea secțiunii de magistrală "având în vedere diminuarea veniturilor bugetare locale, cât și faptul că nu au fost identificate suficiente resurse financiare pentru finalizarea obiectivului de investiții menționat și ținând cont de necesitatea continuării executării lucrărilor", potrivit unui document al PMB.

Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, lansată în magazinul App Store al Apple UPDATE Victimă a propriului succes, rețeaua de socializare este sufocată de cereri din prima sa zi CITEȘTE ȘI Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, lansată în magazinul App Store al Apple UPDATE Victimă a propriului succes, rețeaua de socializare este sufocată de cereri din prima sa zi

Colaborarea financiară dintre cele două instituții, în acest domeniu, este atipică, primăriile de sector neavând atribuții în ceea ce privește sistemul centralizat de încălzire din Capitală, administrarea acestuia fiind integral în sarcina primăriei generale.

La aceeași ședință CGMB va fi supusă la vot încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Local al Sectorului 2 și Compania Municipală Termoenergetica în vederea instalării în interiorul și/sau proximitatea a șase puncte termice deficitare din cartierul Colentina a unor echipamente producătoare de energie termică, alimentate cu gaze naturale.

ULTIMA ORĂ Facebook, WhatsApp și alte aplicații scapă în România de obligația de a permite interceptarea utilizatorilor de către autorități. Furnizorii de internet, scutiți și ei de anumite obligații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Facebook, WhatsApp și alte aplicații scapă în România de obligația de a permite interceptarea utilizatorilor de către autorități. Furnizorii de internet, scutiți și ei de anumite obligații

"(…) se va asigura conectarea unor echipamente pentru producerea locală a energiei termice la aceste puncte termice, cu frecvente întreruperi în asigurarea parametrilor fizici optimi ai apei fierbinți. În condițiiile în care, în urma punerii în funcțiune a echipamentelor prevăzute în proiect, se va constata obținerea parametrilor necesari, la costuri acceptabile, soluția adoptată se va putea extinde și la alte puncte termice deficitare", se menționează în nota de fundamentare.

Draftul de protocol prevede că bugetul local al Sectorului 2 va suporta costurile de proiectare, montaj, închiriere, operare și pază a echipamentelor de producere a energiei termice, iar Termoenergetica se va ocupa de obținerea autorizațiilor legale, de încheierea contractului de închiriere a echipamentelor, de supravegherea operării acestora, de asigurarea utilităților necesare acestora și de manevrele necesare pomirii, opririi și gestionării agentului termic din rețeaua de termoficare, pentru asigurarea funcționării în condiții optime a echipamentelor instalate la punctele termice respective.

\ CITEȘTE ȘI "Guru" al Wall Street-ului: Dau constant refresh la știri despre Ucraina și Rusia. Economia globală nu e pregătită pentru stagflația ce ar urma unui conflict militar masiv

"Cele 6 puncte termice sunt alimentate din CET Sud, pe magistrala II, pe traseul Energeticienilor - Calea Vitan - B-dul Mihai Bravu - Mașina de Pâine – Oteșani, având o distanță de circa 9 km față de sursă, ceea ce face ca în perioada de consum să nu se poată asigura parametrii de furnizare a agentului termic necesar pentru prepararea apei calde și căldurii. Din cauza deficiențelor rețelei termice primare din zona alimentată de către CET Sud și CET Grozăvești, care are o pierdere mai mare decât capacitatea de producție a centralei, aceste puncte termice devin capăt de rețea la fiecare remediere de avarie de pe magistraia II Sud", se explică în document.

Înainte de startul iernii 2021-2022, Primăria Sectorului 1 al Capitalei a încheiat cu subsidiara din România a furnizorului britanic de soluții temporare de alimentare cu energie Aggreko două contracte, atribuite prin cumpărare directă, de închiriere și de punere în funcțiune, montaj și întreținere a unui boiler pe motorină de 2,5 MW, destinat îmbunătățirii alimentării cu căldură și apă caldă a locuitorilor din cartierul bucureștean Aviației, iar Termoenergetica a lansat o procedură de achiziție publică prin care vrea să închirieze capacități provizorii modulare de producție de agent termic pe gaze naturale de până la 70 MW (60 Gcal/h), pe care să le instaleze în cartierul Titan.

viewscnt
Afla mai multe despre
caldura apa calda bucuresti
avarii termoficare bucuresti
scumpire gigacalorie bucuresti