Prețul petrolului scade pentru a treia zi consecutiv, pe fondul îngrijorărilor privind suprasaturarea pieței

Prețul petrolului scade pentru a treia zi consecutiv, pe fondul îngrijorărilor privind suprasaturarea pieței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 oct 2015

Cotațiile petrolului au scăzut miercuri pentru a treia zi consecutiv, în contextul îngrijorărilor privind încetinirea creșterii economiei chineze și suprasaturarea pieței globale a petrolului, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe bursa din Londra, petrolul Brent se tranzacționa la 49,04 dolari/baril în jurul prânzului, în scădere cu 0,37% față de închiderea de marți.

Cotațiile pentru petrolul WTE au coborât cu 0,11%, la 46,61 dolari/baril.

"Prețurile petrolului vor rămâne la un nivel scăzut. Excedentul din piață se păstrează", a spus Daniel Ang, analist la firma de brokeraj Phillip Futures.

Analiștii estimează că produsul intern brut al Chinei a crescut în trimestrul al treilea cu mai puțin de 7%, prima creștere sub acest prag de la declanșarea crizei economice și financiare. China este al doilea cel mai mare consumator de petrol la nivel mondial, după SUA.

De asemenea, un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) arată că piața petrolului va rămâne suprasaturată în 2016, în condițiile în care cererea va crește sub estimările inițiale iar ridicarea sancțiunilor economice împotriva Iranului va duce la creșterea ofertei, anulând impactul reducerii forării în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
cotatii
brent