Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, după decizia Arabiei Saudite de a reduce producția cu încă 1 milion de barili pe zi (bpd) din iulie

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, după decizia Arabiei Saudite de a reduce producția cu încă 1 milion de barili pe zi (bpd) din iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 1% pe baril, după ce principalul exportator de țiței Arabia Saudită s-a angajat să reducă producția cu încă 1 milion de barili pe zi (bpd) din iulie, pentru a contracara factorii macroeconomici în contrari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1 dolar, sau cu 1,3%, la 77,13 dolari pe baril, după ce au atins un maxim al sesiunii de 78,73 dolari pe baril, scrie News.ro.

Energia fotovoltaică a depășit cărbunele în Europa, fără ca sistemul energetic să fie însă pregătit CITEȘTE ȘI Energia fotovoltaică a depășit cărbunele în Europa, fără ca sistemul energetic să fie însă pregătit

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate a câștigat 87 de cenți, sau cu 1,2%, până la 72,61 dolari pe baril, după ce a atins un maxim intermediar de 75,06 dolari pe baril.

Ambele contracte au extins câștigurile de peste 2% de vineri, după ce ministerul saudit al energiei a declarat că producția regatului va scădea la 9 milioane bpd în iulie, de la aproximativ 10 milioane bpd în mai.

Reducerea este cea mai mare din ultimii ani a Arabiei Saudite. Reducerea voluntară se adaugă unui acord mai amplu al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliaților săi, inclusiv Rusia, de a limita oferta până în 2024, deoarece grupul de producători OPEC+ încearcă să stimuleze prețurile scăzute ale petrolului.

Fatih Birol, șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), a declarat luni că probabilitatea de creștere a prețului petrolului a crescut brusc după noul acord al OPEC+.

OPEC+ pompează aproximativ 40% din țițeiul mondial și și-a redus ținta de producție cu un total de 3,66 milioane bpd, reprezentând 3,6% din cererea globală.

”Piața încă încearcă să evalueze impactul a ceea ce înseamnă de fapt reducerea producției din Arabia Saudită”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret