Prețurile petrolului au scăzut, alături de alte active riscante, înainte cu o zi de majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală

Prețurile petrolului au scăzut, alături de alte active riscante, înainte cu o zi de majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală
scris 21 sep 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți, alături de alte active riscante, înainte de majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală, așteptată miercuri, investitorii anticipând că banca centrală americană va continua să scumpească finanțarea la ședințele viitoare de politică monetară, pentru a tempera inflația, transmite Reuters.

Rezerva Federală a Statelor Unite este probabil să majoreze ratele dobânzilor cu încă 0,75 de puncte procentuale pentru a controla inflația, scrie News.ro.

ANPC declanșează controale la furnizorii de energie electrică, după ce a crescut numărul de reclamații de la consumatori CITEȘTE ȘI ANPC declanșează controale la furnizorii de energie electrică, după ce a crescut numărul de reclamații de la consumatori

Aceste așteptări au un efect negativ asupra acțiuniloe, care adesea se mișcă în tandem cu prețurile petrolului.

Alte bănci centrale, inclusiv Banca Angliei, vor avea ședințe de politică monetară în această săptămână.

Dobânzile mai mari susțin dolarul, care a rămas marți aproape de cel mai ridicat nivel al ultimelor două decenii față de monede similare, făcând petrolul mai scump pentru deținătorii altor valute.

"Piața petrolului este prinsă între preocupările legat o scădere economică și speranțele de creștere. Îngrijorările sunt determinate de înăsprirea agresivă a politicii monetare in SUA și Europa, care crește probabilitatea unei recesiuni și ar putea afecta perspectivele cererii de petrol", a declarat Giovanni Staunovo, analist la UBS.

Contractele futures pentru țițeiul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu 1,77 dolari, sau cu 1,9%, la 90,23 dolari pe baril.

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate pentru livrare în octombrie a fost de 83,95 dolari, în scădere cu 1,78 doalari. Contractul din octombrie va expira marți, iar cel mai activ contract din noiembrie a scăzut cu 1,95 dolari , sau 2,3%, la 83,41 dolari.

Atât petrolul Brent, cât și WTI se îndreaptă spre cele mai grave scăderi trimestriale în termeni procentuali de la începutul pandemiei de Covid-19.

Prețul petrolului Brent a atins aproximativ 139 de dolari pe baril în martie, cel mai ridicat nivel din 2008.

”Dolarul este cheia și Fed este cheia; vor distruge cererea pentru orice este inflaționist”, a declarat Robert Yawger, directorul pentru viitorul energiei la Mizuho din New York.

China a păstrat, marți, neschimbate dobânzile de referință pentru împrumuturi, în timp ce al doilea cel mai mare utilizator de petrol din lume încearcă să echilibreze creșterea economică lentă și slăbirea monedei yuan.

Se estimează că stocurile de țiței din SUA au crescut săptămâna trecută cu aproximativ 2 milioane de barili, a arătat un sondaj Reuters.

Călătoriile cu vehicule din SUA au scăzut în iulie cu 3,3% față de anul precedent, o a doua scădere consecutivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret