Prețurile petrolului au scăzut cu 3% din cauza ofertei mari din piață

Prețurile petrolului au scăzut cu 3% din cauza ofertei mari din piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 3%, în urma datelor care au arătat creșterea producției în SUA, săptămâna trecută, în timp ce exporturile OPEC au atins maximul anului 2017, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea producătorilor de a reduce oferta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, a coborât cu 1,43 dolari, respectiv cu 3%, la 46.68 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacțiilor a atins 46,63 dolari pr baril, cel mai redus nivel atins în mai mult de o săptămână, scrie News.ro.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, este tranzacționat la 44,14 dolari pe baril, în declin cu 1,38 dolari, respectiv cu 3%. Minimul ședinței, de 44,05 dolari pe baril, este la rândul lui cel mai scăzut nivel din ultima săptămână.

VIDEO Prima întâlnire dintre Donald Trump și Vladimir Putin CITEȘTE ȘI VIDEO Prima întâlnire dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Date din SUA au arătat joi că producția de țiței a SUA a crescut săptămâna trecută cu 1%, la 9,34 milioane barili pe zi, corectând declinul din săptămâna anterioară, determinată de lucrările de întreținere și condițiile meteo nefavorabile.

Creșterea producției din SUA a coincis cu avansul exporturilor OPEC în iunie pentru a doua lună consecutiv, la cel mai ridicat nivel din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
opec