Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2%, din cauza politicii anti-Covid a Chinei și aprecierea dolarului

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2%, din cauza politicii anti-Covid a Chinei și aprecierea dolarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2%, din cauza politicii anti-Covid a Chinei și a dobânzilor mai mari din Statele Unite, care au dus la aprecierea dolarului, provocând temeri privind o recesiune globală care ar reduce cererea de combustibil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderile au fost însă limitate de îngrijorarea cu privire la oferta strânsă.

Europa riscă să nu aibă suficiente gaze naturale în iarna 2023-2024, trage un semnal de alarmă AIE CITEȘTE ȘI Europa riscă să nu aibă suficiente gaze naturale în iarna 2023-2024, trage un semnal de alarmă AIE

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,5%, până la 94,67 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,83 dolari, sau cu 2,0%, până la 88,17 dolari pe baril, scrie News.ro.

Ambele valori de referință au câștigat mai mult de 1 dolar miercuri, ajutate de o nouă scădere a stocurilor de petrol din SUA, chiar dacă Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor cu 0.75 de puncte procentuale, iar șeful băncii centrale a SUA, Jerome Powell, a declarat că este prematur să se ia în considerare întreruperea creșterilor dobânzilor.

Măsura Fed și comentariile făcute de șeful instituției au dus la aprecierea dolarului, joi, Powell indicând că este probabil ca dobânzile din SUA să ajungă la un vârf peste așteptările actuale ale investitorilor.

Un dolar puternic reduce cererea de petrol, făcându-l mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret