Nou jucător pe piața regenerabilelor: Austriecii de la CCE vin să construiască în România. "România este foarte angajată să își extindă capacitatățile de energie regenerabilă, eforturile sale sunt cu mult peste media europeană."

Nou jucător pe piața regenerabilelor: Austriecii de la CCE vin să construiască în România. "România este foarte angajată să își extindă capacitatățile de energie regenerabilă, eforturile sale sunt cu mult peste media europeană."

Lansarea proiectului de la Horia, Arad. Foto: CCE

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 nov 2022

Dezvoltatorul austriac de proiecte fotovoltaice Clean Capital Energy (CCE) se extinde în România, vizând construcția de parcuri solare cu o capacitate totală de 680 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

CCE are în pregătire 8 proiecte fotovoltaice pe piața locală.

Compania și-a deschis birou în București și a primit acum avizul final pentru construcția primei centrale fotovoltaice din România, în județul Arad.

FOTO Eveniment: Tranzacție angro cu energie mai ″lungă″ de o zi. Centrala în cogenerare a unei primării a vândut unui mare furnizor la prețul maxim decontat de stat CITEȘTE ȘI FOTO Eveniment: Tranzacție angro cu energie mai ″lungă″ de o zi. Centrala în cogenerare a unei primării a vândut unui mare furnizor la prețul maxim decontat de stat

Cu o capacitate de 40 MW, centrala va fi construită în localitatea Horia, în parteneriat cu grupul internațional de companii FRAPAG și grupul românesc de firme agricole Banat Agri Group.

Lucrările vor începe în 2023, conectarea la rețeaua națională electrică fiind programată pentru finele anului 2024.

Centrala de la Horia va cuprinde aproximativ 75.000 de module fotovoltaice, care vor genera electricitate “verde” pentru aproape 17.000 de gospodării.

Acesta este primul proiect al CCE în România. În total, compania deține drepturi de proiect pe piața locală cu o capacitate nominală de 680 MW. Potrivit austriecilor, opt centrale fotovoltaice se află în diferite stadii de dezvoltare, toate proiectele fiind programate să fie gata de construcție până la finele anului viitor.

România vinde Moldovei o cantitate de energie electrică fără precedent. Un contract cu un nou furnizor din România, aproape de a fi semnat CITEȘTE ȘI România vinde Moldovei o cantitate de energie electrică fără precedent. Un contract cu un nou furnizor din România, aproape de a fi semnat

"România este foarte angajată să își extindă capacitatățile de energie regenerabilă, iar eforturile sale sunt cu mult peste media europeană. O structură de rețea foarte bună și voința de a accelera transformarea către electricitatea verde fac astfel din România o piață ideală pentru noi”, spune Johannes Srajer, directorul filialei CCE în România.

Cu sediul la Viena, CCE este specializată în dezvoltarea, finanțarea, realizarea și gestionarea de proiecte fotovoltaice.

Pe lângă Austria, compania este activă în Italia, Franța, Olanda, Chile și, începând din acest an, în România, având în derulare proiecte solare cu o putere maximă (de vârf) totală de peste 2 GW, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
cce romania
clean capital energy
cce holding
centrala solara horia arad
parc fotovoltaic horia
banat agri group
energie regenerabila