Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, investitorii anticipând o probabilitate mai mare de creștere a dobânzilor în SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, investitorii anticipând o probabilitate mai mare de creștere a dobânzilor în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 1%, deoarece investitorii anticipează o probabilitate mai mare de creștere a dobânzilor în SUA, care ar putea afecta cererea de energie, în timp ce reducerea ofertei de țiței din SUA a limitat pierderile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 91 de cenți, sau cu 1,2%, până la 75,74 dolari pe baril, după un câștig de 0,5% în ziua precedentă, scrie News.ro.

Azerbaidjanul nu are în vedere o aderare la OPEC CITEȘTE ȘI Azerbaidjanul nu are în vedere o aderare la OPEC

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 82 de cenți, sau cu 1,1%, la 70,97 dolari pe baril, după ce miercuri a crescut cu 2,9% în tranzacțiile de după vacanța pentru ziua națională, pentru a ajunge din urmă câștigurile petrolului Brent de la începutul săptămânii.

Piața se așteaptă ca ratele dobânzilor din SUA și Europa să crească în continuare pentru a controla inflația încăpățânată.

Temerile de recesiune globală s-au amplificat după sondajele recente care arată o activitate mai lentă a fabricilor și a serviciilor în China și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret