Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2 dolari pe baril, din cauza riscurilor economice implicate de majorarea dobânzilor în SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2 dolari pe baril, din cauza riscurilor economice implicate de majorarea dobânzilor în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 2 dolari pe baril, în timpul unor tranzacții volatile, din cauza riscurilor economice implicate de majorarea dobânzilor în SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 2,26 de dolari, sau cu 2%, la 109,48 dolari pe baril, la ora 17:04 GMT (20:04 ora României), scrie News.ro

OFICIAL Guvernul introduce un mecanism de compensare a prețului la carburanți - 50 bani/litru VIDEO CITEȘTE ȘI OFICIAL Guvernul introduce un mecanism de compensare a prețului la carburanți - 50 bani/litru VIDEO

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,48 dolari, sau cu 2,3%, la 103,71 dolari pe baril.

Șeful Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a spus că concentrarea băncii centrale pe reducerea inflației este ”necondiționată” și că piața muncii este nesustenabil de puternică, comentarii care au alimentat temerile privind mai multe creșteri ale ratelor dobânzilor.

Investitorii au încercat să evalueze dacă băncile centrale care luptă împotriva inflației ar putea împinge economia mondială în recesiune pe măsură ce cresc ratele dobânzilor.

”Temerile de recesiune au pus stăpânire pe piețe, dar schimbările de dispoziție sunt mai degrabă de optimism în scădere decât de pesimism în creștere”, a declarat Norbert Rucker, analist la Julius Baer.

Investitorii au fost, de asemenea, îngrijorați de faptul că prețurile ridicate la benzină au atins un plafon și că în curând va avea loc distrugerea cererii, a declarat Robert Yawger, directorul pentru contracte futures pentru energie la Mizuho, din New York.

Prețurile cu amănuntul ale benzinei din SUA se situează în prezent, în medie, la 4,94 dolari pe galon, în scădere cu aproximativ 10 cenți față de vârf, potrivit AAA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret