Prețurile petrolului au scăzut, în pofida acordului convenit de principalii producători pentru o reducere record a producției

Prețurile petrolului au scăzut, în pofida acordului convenit de principalii producători pentru o reducere record a producției
scris 14 apr 2020

Prețurile petrolului au scăzut luni, în pofida acordului convenit de statele membre ale OPEC și aliații organizației, între care și Rusia, pentru o reducere record a producției, cu 9,7 milioane de barili pe zi, transmite CNBC.

Acordul finalizat duminică după discuții maraton, desfășurate pe parcursul a patru zile, reprezintă cea mai mare reducere a producției de petrol din istorie, scrie News.ro.

Cîțu nu vrea șomaj tehnic pentru angajații Finanțelor - \ CITEȘTE ȘI Cîțu nu vrea șomaj tehnic pentru angajații Finanțelor - "Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment"

Prețul petrolului West Texas Intermediate a scăzut luni cu 1,54%, la 22,41 dolari pe baril, după ce pe parcursul tranzacțiilor a urcat cu până la 8%.

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a închis în urcare cu numai 33 de cenți, la 31,81 de dolari pe baril.

Grupul de producători, cunoscut sub numele de OPEC+, a propus inițial ca producția de petrol să fie redusă cu 10 milioane de barili pe zi, reprezentând circa 10% din livrările de țiței la nivel global, dar Mexicul a refuzat să suporte reducerea care îi revenea. Potrivit noului acord, Mexicul va reduce lvrările de petrol cu 100.000 de barili pe zi, față de alocarea inițială de 400.000 de barili pe zi.

Reducerea producției de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi va intra în vigoare pe 1 mai și va fi aplicată până la sfârșitul lunii iunie. Ulterior, reducerea va fi limitată la 7,7 milioane de barili pe zi din iulie și până la sfârșitul anului 2020 și la 5,8 milioane de barili pe zi din ianuarie 2021 și până în aprilie 2022.

Grupul, care reunește 23 de țări producătoare de petrol, se va reuni din nou pe 10 iunie pentru a stabili dacă vor fi necesare noi măsuri.

Prețurile petrolului  Brent și WTI au scăzut cu mai mult de jumătate față de nivelurile înregistrate la începutul acestui an, din cauza prăbușirii cererii provocată de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
opec