Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din mai mult de trei ani

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din mai mult de trei ani
scris 19 apr 2018

Prețurile petrolului au urcat joi la cele mai ridicat nivele din mai mult de trei ani, pe fondul scăderii stocurilor în Statele Unite și a măsurilor Arabiei Saudite de susținere a creșterii cotațiilor prin limitarea livrărilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut până la 74,02, cel mai ridicat nivel atins după 27 noiembrie, iar ulterior au fost tranzacționate în urcare cu 0,5% față de închiderea de miercuri, scrie News.ro.

Petrolul american WTI este cotat în creștere cu 0,4%, la 68,75 dolari pe baril, după ce anterior a atins 68,95 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat după 2 decembrie 2014.

RAFO Onești nu are, deocamdată, căutare: a fost din nou scoasă la vânzare, dar la preț redus. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani CITEȘTE ȘI RAFO Onești nu are, deocamdată, căutare: a fost din nou scoasă la vânzare, dar la preț redus. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani

”Creșterea se datorează datelor referitoare la stocuri publicate seara trecută în Statele Unite și a primelor de risc legate de tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, dar aceste prime de risc vor fi de scurtă durată, fiind probabil ca investitorii să normalizeze prețurile odată cu atenuarea tensiunilor”, a declarat Barnabas Gan, analist la OCBC.

El a apreciat că prețurile sunt un pic prea mari, pe termen scurt, și că va fi nevoie de semnale clare de îmbunătățire a factorilor fundamentali.

Reprezentanții OPEC și ai statelor partenere se vor întâlni vineri, la Jeddah, Arabia Saudită, pentru a discuta despre efectul acordului de reducere a producției pentru eliminarea suplusului de ofertă din piață.

Reuters a relatat miercuri că Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, ar dori ca prețurile petrolului să crească la 80 sau chiar la 100 de dolari pe baril, ceea ce sugerează că autoritățile de la Riad nu vor modificarea acordului.

În Statele Unite, Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei a anunțat miercuri că stocurile de petrol au scăzut cu 1,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 13 aprilie, la 427,57 milioane de barili, nivel apropiat de media ultimilor cinci ani, de aproximativ 420 de milioane de barili.

Prețurile sunt susținute și de așteptările că Statele Unite vor reintroduce sancțiunile împotriva Iranului,  al treilea mare producător de petrol din cadrul OPEC, ceea ce ar reduce și mai mult oferta de țiței din Orientul Mijlociu.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
arabia saudita