Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri din ultimele nouă luni

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri din ultimele nouă luni
scris 18 dec 2020

Prețurile petrolului au urcat, joi, la cele mai ridicate niveluri din ultimele nouă luni, traderii fiind optimiști în legătură cu progresele făcute de negocierile pentru noul program de stimulare a economiei americane și soliditatea cererii din Asia, transmite Reuters.

În Statele Unite, congresmenii americani se apropie de un acord pentru noul program de ajutoare, de 900 de miliarde de dolari, pentru susținerea americanilor și a companiilor afectate de pandemia de coronavirus, scrie News.ro.

Constructorii, auditorii energetici și producătorii de materiale termoizolante cer viitorului Guvern triplarea fondurilor UE pentru eficiența energetică a clădirilor CITEȘTE ȘI Constructorii, auditorii energetici și producătorii de materiale termoizolante cer viitorului Guvern triplarea fondurilor UE pentru eficiența energetică a clădirilor

Dolarul a atins joi cel mai redus nivel din ultimii doi ani și jumătate, în raport cu principalele valute, ceea ce susține prețurile petrolului, pentru că acesta devine mai ieftin pentru cumpărătorii care dețin alte monede.

Cotația petrolului Brent a crescut joi la un maxim de 51,90 de dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) la un vârf al ședinței de 48,59 dolari pe baril. Ambele contracte au  atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret