Prețurile petrolului scad cu peste 1%; Rusia nu va participa la reuniunea OPEC

Prețurile petrolului scad cu peste 1%; Rusia nu va participa la reuniunea OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2016

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 1% din cauza temerilor investitorilor legate de capacitatea membrilor OPEC de a reduce în mod real producția la reuniunea de miercuri, în timp ce Rusia a anunțat că nu va participa la discuții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a precizat însă că este posibilă o întâlnire ulterioară între reprezentanți ai OPEC și ai producătorilor de petrol din afara organizației, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, este în scădere cu 1,14%, la 47,69 dolari pe baril.

Cotația petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, este în declin cu 1,06%, la 46,58 dolari pe baril.

Reprezentanții statelor OPEC se întâlnesc miercuri, la Viena, pentru a discuta un acord de reducere a producției de petrol, care să limiteze oferta excedentară de pe piața mondială. Prețurile petrolului au scăzut la mai puțin de jumătate începând din vara anului 2014.

Sondaj: Probabilitatea ca Italia să iasă din zona euro a urcat la maximul ultimilor patru ani CITEȘTE ȘI Sondaj: Probabilitatea ca Italia să iasă din zona euro a urcat la maximul ultimilor patru ani

Potrivit analiștilor băncii Goldman Sachs, sunt necesare negocieri intense pentru ca miercuri să fie posibil un acord.

Dacă statele OPEC vor conveni reducerea producției de petrol la 32,5 milioane de barili pe zi, de la 33,83 milioane de barili pe zi în octombrie, prețurile petrolului ar putea urca rapid la peste 50 de dolari pe baril, consideră analiștii Goldman Sachs și ai Barclays.

În lipsa unui acord, prețul mediu al petrolului va fi de 45 de dolari pe baril, până vara viitoare, potrivit analizei Goldman Sachs.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec