Producția de petrol din SUA, la un nivel record

Producția de petrol din SUA, la un nivel record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iul 2018

Producția de petrol din SUA a urcat, săptămâna trecută, la un nivel record, iar stocurile de țiței au luat prin surprindere analiștii și au avut cel mai mare avans din aprilie, relevă datele Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Stocurile americane de petrol au crescut, săptămâna trecută, cu 5,8 milioane de barili. Analiștii intervievați de S&P Global Platts anticipau un declin de 3 milioane de barili.

"E surprinzător să vedem o creștere așa mare a stocurilor în această perioadă a anunlui, iar acest lucru, cumulat cu majorarea producției de către Rusia și Arabia Saudită, va pune, probabil, frână avansului prețurilor", spune Tariq Zahir, managing member la Tyche Capital Advisors.

Booking - investiție de jumătate de miliard de dolari în firma care a scos Uber de pe piața din China și care lucrează în România prin Taxify CITEȘTE ȘI Booking - investiție de jumătate de miliard de dolari în firma care a scos Uber de pe piața din China și care lucrează în România prin Taxify

Pe de altă parte, stocurile de benzină au coborât cu 3,2 milioane de barili, iar cele de distilate, cu 400.000 de barili. Sondajul S&P Global Plats prognoza un declin de 1 milion de barili pentru benzină și de 45.000 de barili pentru distilate.

Producția de petrol din SUA a crescut, în perioada menționată, cu 100.000 de barili pe zi, la 11 milioane de barili pe zi, cel mai mare nivel raportat de EIA, a căreia bază de date include date din 1985.

viewscnt
Afla mai multe despre
eia
stocuri
petrol
titei
productie
sua
benzina
arabia saudita
opec