Producția OMV Petrom s-a diminuat cu aproximativ 8% în ultimul trimestru al anului trecut

Producția OMV Petrom s-a diminuat cu aproximativ 8% în ultimul trimestru al anului trecut
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 ian 2021

OMV Petrom și-a redus, în ultimul trimestru al anului trecut, cu 7,64% producția de hidrocarburi comparativ cu perioada similară a anului precedent și cu 0,77% față de cea din trimestrul al treilea, ajungând la un nivel de 120,2 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția de gaze a scăzut cu 6,5 mii bep/zi sau 8,17%, în timp ce cea de țiței a coborât cu 5 mii bep/zi sau 6,9% comparativ cu ultimul trimestru al anului 2019.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Față de trimestrul al treilea, OMV Petrom și-a majorat, în perioada octombrie-decembrie, producția de gaze cu 0,5 mii bep/zi și și-a redus producția de țiței cu 1,6 mii bep/zi.

Compania și-a redus și volumul vânzărilor cu 10 mii bep/zi, de la 143 la 133 mii bep/zi, atât vânzările de gaze, cât și cele de țiței reducându-se cu câte 5 mii bep/zi.

Prețul mediu realizat pe barilul de petrol a fost de 37,22 dolari, cu 17,23 dolari sub cel obținut în ultimul trimestru al lui 2019.

Și indicatorul marja de rafinare a suferit, ajungând doar la 2 dolari pe baril, de la 4,7 dolari pe baril în ultimele trei luni ale lui 2019.

Vânzările de gaze către terți s-au redus cu peste 37%, de la 17,1 TWh la 10,6 TWh, iar producția de electricitate s-a diminuat și ea de la 1,26 TWh la 1,18 TWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
producție
gaze
țiței
vânzări