Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari

Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2021

Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari, cele mai mari companii producătoare de țiței din lume continuând să beneficieze de pe urma redeschiderii economiei mondiale și avansului puternic al prețurilor petrolului și gazelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele raportate de Aramco depășesc așteptările analiștilor, care anticipau un profit net de 29,1 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

În trimestrul trei al anului 2020, Aramco a obținut un profit net de 11,8 miliarde de dolari.

”Performanța excepțională din trimestrul al treilea este rezultatul intensificării activităților economice pe principalele piețe și o revenire a cererii de energie”, a declarat duminică președintele și directorul general al grupului, Amin Nasser.

Nasser a adăugat că ”încă există unii factori negativi în economia globală, parțial din cauza blocajelor existente în lanțurile de aprovizionare, dar suntem optimiști că cererea de energie va rămâne sănătoasă în viitorul previzibil”.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Aramco a arătat că creșterea profitului net este datorată prețurilor mai mari ale petrolului și a volumului vânzărilor, dar și marjelor solide ale operațiunilor de rafinare și de fabricare a produselor chimice.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a urcat peste 85 de dolari pe baril în ultimele săptămâni, un nivel care nu a mai fost atins din 2014. Prețurile gazelor naturale au avansat cu circa 130% în acest an, ceea ce înseamnă că criza energetică globală va fi resimțită cel mai mult în rezultatele trimestrului patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol