RCS&RDS se bate cu Enel, Electrica, CEZ, E.ON și alte 6 firme pentru a furniza curent electric Brașovului

RCS&RDS se bate cu Enel, Electrica, CEZ, E.ON și alte 6 firme pentru a furniza curent electric Brașovului
scris 24 iun 2016

RCS&RDS, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare, CEZ Vânzare, E.ON Energie și alte 6 firme au depus oferte la licitația organizată de Primăria Brașov pentru încheierea unui contract de furnizare de energie electrică pe timp de un an instituțiilor din subordinea municipalității, contract evaluat la 13,8 milioane lei, TVA inclusă.

Primăria Brașov caută furnizor de energie  pentru alimentarea timp de 12 luni, în perioada 2016-2017, a unui număr de 625 de locuri de consum, aparținând de 78 de instituții subordonate. Celelalte firme înscrise la licitație sunt ICCO Energ Brașov, Curent Alternativ București, Enol Grup București, Arelco Power București, Elsaco Energy Botoșani și Industrial Energy București.

Potrivit documentelor licitației, cantitatea totală de energie electrică solicitată de municipalitatea Brașov, estimată pentru 12 luni, este de 27.600 MWh, cu o aproximație de plus/minus 5%, din care 23.800 MWh la joasă tensiune și 3.800 MWh la medie tensiune.

Ministerul Finanțelor, după Brexit: Se impune mai mult ca oricând o politica fiscal-bugetară prudentă CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor, după Brexit: Se impune mai mult ca oricând o politica fiscal-bugetară prudentă

Aceeași sursă arată că, în sistemul de iluminat public, circa trei sferturi din consum survine pe timp de noapte, între orele 22 și 6, iar restul pe timp de zi, între 6 și 22.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 15 iunie 2016, ora 9.

Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat încă din februarie că lucrează la elaborarea caietului de sarcini pentru achiziția de energie electrică la licitație. Până în prezent, cele mai multe instituții locale brașovene cumpărau energie electrică de la Electrica Furnizare.

BNR, înainte de Brexit: Efectele asupra economiei românești sunt temperate CITEȘTE ȘI BNR, înainte de Brexit: Efectele asupra economiei românești sunt temperate

În aprilie, firmele Delalina SRL și Foto Distribuție SRL, din grupul RCS&RDS, au dat în judecată Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Guvernul României, ministerele Energiei și Economiei, trei filiale de distribuție ale Enel, precum și Electrica Distribuție Transilvania Nord, după ce le-au fost respinse cererile de acordare de licențe de distribuitori de energie electrică.

Cele două subsidiare ale RCS&RDS au cerut, în contencios administrativ, anularea Ordinului ANRE nr. 73/2014 privind aprobarea condițiilor generale asociate licențelor pentru prestarea serviciului de distribuție a energiei electrice. Dosarul a fost înregistrat pe 7 aprilie pe rolul Curții de Apel București. Instanța a stabilit primul termen de judecată pentru data de 28 septembrie.

Transmisiunile video live pe YouTube pot fi realizate acum cu telefonul mobil CITEȘTE ȘI Transmisiunile video live pe YouTube pot fi realizate acum cu telefonul mobil

Ordinul ANRE contestat de RCS&RDS prevede că firmele care au contracte de concesiune a serviciului de distribuție a energiei în diferite regiuni ale țării, cum ar fi sucursalele Enel și Electrica, au dreptul să refuze ca alte companii să presteze în respectivele regiuni servicii de distribuție a energiei electrice prin rețele de distribuție proprii, invocând dreptul exclusiv de a presta respectivul serviciu în acele regiuni, dobândit prin contractele de concesiune.

ANRE a respins, la jumătatea lunii martie, solicitările de acordare de licențe de distribuție a energiei electrice depuse de Delalina SRL și Foto Distribuție SRL, motivând că cele două firme nu îndeplinesc condițiile legale pentru a primi licențele.

RCS&RDS s-a autorizat la ANRE ca furnizor de energie electrică în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piața de energie OPCOM. Compania, care deține și mai multe parcuri fotovoltaice, pentru care încasează subvenții pe bază de certificate verzi suportate de consumatori pe facturi, a câștigat de atunci numeroase contracte de furnizare de energie electrică pentru primării și alte instituții publice, grație prețurilor mici oferite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
enel
enel energie
cez
e.on
certificate verzi
pret energie electrica
factura energie electrica