Reactorul 1 de la Cernavodă a fost repornit luni, după ce a fost oprit o lună de zile pentru mentenanță

Reactorul 1 de la Cernavodă a fost repornit luni, după ce a fost oprit o lună de zile pentru mentenanță
scris 4 iun 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat că lucrările aferente opririi planificate a Unității 1 au fost finalizate luni, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național s-a realizat în aceeași zi, la ora 05:02.

”Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventivă și corectivă; programul de inspecții; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită; programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente”, a informat luni compania.

Oficialii Nuclearelectrica spun că toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, scrie News.ro.    

Tariful de transport al gazelor va scădea cu 6% în medie, de la 1 octombrie CITEȘTE ȘI Tariful de transport al gazelor va scădea cu 6% în medie, de la 1 octombrie

Nuclearelectrica a obținut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 51,7% față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producția de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea totală a programului de investiții al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,48 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
reactor 1