Reper de siguranță pentru Serinus Energy în România – compania anunță 1.000 de zile de operațiuni fără accidente. Noi sonde pregătite

Reper de siguranță pentru Serinus Energy în România – compania anunță 1.000 de zile de operațiuni fără accidente. Noi sonde pregătite
scris 28 ian 2022

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, a înregistrat 1.000 de zile de operațiuni continue fără accidente la proiectul din România.

Serinus operează patru sonde comerciale în Satu Mare (Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-8).

“Serinus Energy este mândră să anunțe că proiectul de gaze de la Moftinu, în România, a ajuns la 1.000 de zile de funcționare continuă fără accidente. Consiliul de Administrație și conducerea companiei felicită echipa românească pentru atingerea acestei borne”, este mesajul companiei.

Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România

Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Compania poloneză a lansat producția comercială pe piața locală în prima parte a anului 2019.

În iulie anul trecut, compania a finalizat lucrările de foraj la cea de a cincea sondă, Sâncrai-1, compania anunțând atunci că a descoperit un nou câmp de gaz, similar celui de la Moftinu.

Sonda urma să fie pregătită pentru lansarea operațiunilor comerciale, însă programul de testare derulat înaintea finalizării lucrărilor nu a reușit să înregistreze flux de gaze în zonele selectate, astfel că lucrările au fost suspendate "în așteptarea unor studii tehnice suplimentare”.

Compania a lansat recent procedurile pentru obținerea permiselor privind un nou program de achiziție seismică 2D în Satu Mare, în vederea forării a până la trei noi sonde adiacente câmpului de la Moftinu.

Programul de foraj este estimat să înceapă în ultima parte a anului.

Serinus Energy este controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de omul de afaceri polonez Jan Kulczyk, care a decedat în 2015. Kulczyk Investments este condus în prezent de fiul lui Jan Kulczyk, Sebastian, creditat de Forbes cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
serinus energy romania
serinus satu mare
moftinu
sonde gaze
siguranta angajati
program foraj