Reper de siguranță pentru Serinus Energy în România – compania anunță 1.000 de zile de operațiuni fără accidente. Noi sonde pregătite

Reper de siguranță pentru Serinus Energy în România – compania anunță 1.000 de zile de operațiuni fără accidente. Noi sonde pregătite
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 ian 2022

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, a înregistrat 1.000 de zile de operațiuni continue fără accidente la proiectul din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serinus operează patru sonde comerciale în Satu Mare (Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-8).

“Serinus Energy este mândră să anunțe că proiectul de gaze de la Moftinu, în România, a ajuns la 1.000 de zile de funcționare continuă fără accidente. Consiliul de Administrație și conducerea companiei felicită echipa românească pentru atingerea acestei borne”, este mesajul companiei.

Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România

Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Compania poloneză a lansat producția comercială pe piața locală în prima parte a anului 2019.

În iulie anul trecut, compania a finalizat lucrările de foraj la cea de a cincea sondă, Sâncrai-1, compania anunțând atunci că a descoperit un nou câmp de gaz, similar celui de la Moftinu.

Sonda urma să fie pregătită pentru lansarea operațiunilor comerciale, însă programul de testare derulat înaintea finalizării lucrărilor nu a reușit să înregistreze flux de gaze în zonele selectate, astfel că lucrările au fost suspendate "în așteptarea unor studii tehnice suplimentare”.

Compania a lansat recent procedurile pentru obținerea permiselor privind un nou program de achiziție seismică 2D în Satu Mare, în vederea forării a până la trei noi sonde adiacente câmpului de la Moftinu.

Programul de foraj este estimat să înceapă în ultima parte a anului.

Serinus Energy este controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de omul de afaceri polonez Jan Kulczyk, care a decedat în 2015. Kulczyk Investments este condus în prezent de fiul lui Jan Kulczyk, Sebastian, creditat de Forbes cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
serinus energy romania
serinus satu mare
moftinu
sonde gaze
siguranta angajati
program foraj