România a început sâmbătă exportul de gaze către Republica Moldova

România a început sâmbătă exportul de gaze către Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2022

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni, au declarat reprezentanții Transgaz pentru Agerpres, preluată de Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcția România - Republica Moldova. Sunt nominalizați 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcționează normal", au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni.

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chișinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei țări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
transghaz
republica moldova
romania