Rompetrol speră să redeschidă Petromidia la finalul lunii septembrie. Veste bună și pentru șoferi

Rompetrol speră să redeschidă Petromidia la finalul lunii septembrie. Veste bună și pentru șoferi
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 aug 2021

Cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, oprită în prezent în urma incendiului de la începutul lunii iulie, ar putea fi repornită până la finalul lunii septembrie, susține proprietarul acesteia, Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International. Aceasta ar putea fi o veste bună și pentru șoferi, presiunea venită din partea ofertei asupra prețului carburanților urmând a se atenua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Rompetrol Rafinare S.A. și-a propus repornirea activităților de producție a rafinăriei Petromidia până la finele lunii septembrie, în acord cu graficul de lucrări și livrarea echipamentelor necesare reparațiilor și verificărilor unităților afectate de incidentul din 2 iulie. Unitățile de productie vor intra treptat în fluxul operațional”, precizează compania.

Termenul este condiționat de “măsurile suplimentare de verificare și testare a echipamentelor, în acord cu normele de siguranță de pornire a acestora și a măsurilor de siguranță în exploatare, dar și a avizarii și certificarii instalațiilor de către autoritățile de resort”.

În acest moment, în rafinărie au loc activități de reparatie, electrice și inginerești specifice, în instalațiile afectate.

BNR vede o creștere economică mult mai ridicată decât era anticipat, pe fondul avansului consumului și investițiilor. Noi presiuni de creștere a salariilor CITEȘTE ȘI BNR vede o creștere economică mult mai ridicată decât era anticipat, pe fondul avansului consumului și investițiilor. Noi presiuni de creștere a salariilor

Închiderea rafinăriei pe durata întreg trimestrului trei probabil că va va afecta puternic rezultatele financiare ale companiei, care tocmai înregsitrase o revenire în prima jumătate a anului.

Rompetrol Rafinare S.A. și-a redus cu 100 de milioane de dolari pierderile în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Explicația: în primele șase luni din 2021, rafinăria Petromidia a funcționat fără întreruperi, comparativ cu primul semestru din 2020, atunci când cea mai mare unitate de profil din România a fost închisă pentru lucrările de revizie generală din perioada martie-aprilie 2020. De asemenea, cererea de piață, puternic afectată de contextul pandemic în 2020, a revenit la niveluri asemănătoare celor din 2019, susține compania.

Rafinăria Petromidia a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu suma de 100.000 de lei, în urma incendiului din urmă cu o lună, în care trei persoane și-au pierdut viața. Garda de Mediu amendase deja Petromidia cu 50.000 de lei pentru același eveniment, acum sancțiunile fiind pentru că nu s-au luat măsuri pentru prevenirea poluării în timpul acțiunilor de revizie și curățare a instalațiilor.

Totodată, procurorii constănțeni au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporalădin culpă și distrugere din culpă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petromidia
repornire
rompetrol
carburanți